Медицински сестри отново излязоха на протест срещу дисциплинарното уволнение на

...
Медицински сестри отново излязоха на протест срещу дисциплинарното уволнение на
Коментари Харесай

Медицинските сестри отново излязоха на протест срещу уволнението на Мая Илиева

Медицински сестри още веднъж излязоха на митинг против дисциплинарното уволняване на Мая Илиева от болница " Токуда ". Те настояват, че Илиева е отстранена, тъй като беше един от водачите на митингите на медицинските сестри за по-добро възнаграждение.

От болничното заведение показват като претекст за уволнението й случай, при който по време на операция тя не е изпълнявала отговорностите си, а е снимала с телефон.

Самата Илиева през днешния ден разясни, че задачата на видеото била да покаже на управлението на болничното заведение неправда. Тя съобщи, че ще се обърне към съда за непозволено уволняване.

Илиева упреква и синдикатите от КНСБ, че не са я подкрепили и са я сплашвали, с цел да не приказва обществено за избрани тематики. Затова протестиращите възнамеряват основаването на синдикална организация на съсловието.

В поддръжка на митинга пристигна и омбудсманът Мая Манолова. Тя се ангажира за пробутване на Закон за съсловните организации в здравния бранш.

Стана ясно още, че медиците готвят огромен народен митинг на 10 септември, а настояванията са същите - почтено възнаграждение и положителни условия на труд.
 Уволниха Мая Илиева, един от уредниците на митинга на медицински служащи Уволниха Мая Илиева, един от уредниците на митинга на медицински служащи
Уволниха здравната сестра - Мая Илиева, която беше един от главните уредници на митингите на медицинските служащи. От години тя работеше в...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР