Медицински комплекс Софиямед, включващ университетска болница и два диагностично-консултативни центъра,

...
Медицински комплекс Софиямед, включващ университетска болница и два диагностично-консултативни центъра,
Коментари Харесай

"Софиямед" празнува 11 години от основаването си

Медицински комплекс " Софиямед ", включващ университетска болница и два диагностично-консултативни центъра, през днешния ден чества 11 години от нейното учредяване. Благодарение на водещите си експерти по разнообразни медицински специалности, високотехнологичната база и топ инсталация през тези години лечебното заведение се трансформира в един от водещите медицински комплекси в страната, предлагащ модерни условия за осъществяване на лекуване в доболничната и болничната помощ. " Софиямед " не стопира да се развива и доказателство за това е идното откриване до края на годината на няколко профилирани центъра, обезпечени с здравната експертиза на едни от най-хубавите експерти в страната и последно потомство инсталация.

Сред тях е съвременен център за лъчелечение, радиохирургия и ядрена медицина с най-съвременните софтуерни благоприятни условия за лекуване на онкологично заболели пациенти. Така лечебното заведение се трансформира в едно от дребното в страната, предлагащо на българските пациенти допустимо най-комплексната здравна грижа по съвсем всички медицински специалности.

Центърът за лъчелечение, радиохирургия и ядрена медицина ще проработи скоро и е оборудван с най-модерна техника на международно равнище. Тя е на софтуерните колоси VARIAN и SIEMENS Healthineers.

По случай 11-годишнината на " Софиямед " всеки искащ ще може да направи профилактичен обзор като част от обичайна акция за безвъзмездни прегледи на медицинския комплекс " Бъдете здрави ". Прегледите са по над 11 медицински специалности и ще се организират с авансово записване през системата Superdoc.bg във всички блокове на ДКЦ " Софиямед ".

До края на годината в болничното заведение ще бъдат разкрити и още няколко профилирани медицински центрове - за профилактика, диагностика и лекуване на рака на дебелото черво, Център по колопроктология, Простата център, Център за естетична и функционална ринопластика. Скоро сред шестте лечебни заведения от групата на " Булфарма ", част от която са УМБАЛ " Софиямед ", УМБАЛ " Пълмед ", МБАЛ " Бургасмед ", Министерски съвет " Здраве ", Пазарджик, МБАЛ " Здраве ", Велинград и МБАЛ " Проф.Д. Ранев ", Пещера, ще проработи и новаторска система за списък, продан на данни и 3D реконструкции на нагледно диагностични проучвания, създадена взаимно с софтуерния колос SIEMENS Healthineers.

Инвестициите в медицинския комплекс и през 2023 година ще продължат. В края на тази година ДКЦ " Софиямед " - блок 1, ще влезе в независима постройка, а част от структурите на болничното заведение ще бъдат разширени. Ще бъде разкрито и ново поделение по кардиохирургия.

" Нашите вложения са в няколко съществени насоки, които ще продължат и отсега нататък. Обезпечаваме диагностиката и лекуването на нашите пациенти с най-модерната инсталация и с здравната експертиза на едни от най-изявените медицински екипи в страната при оптимално удобни условия ", разяснява доктор Йордан Пелев, шеф на УМБАЛ " Софиямед ".



Благодарим ви, че 11 години сме един до друг. Благодарим ви за доверието - на вас, нашите пациенти и екип. Всичко, което сме през днешния ден, е с помощта на вас - място в услуга на здравето, " пулсиращо " с ритъма му. Това е и нашето мото тази година - " С пулса на вашето здраве ", допълват още от " Софиямед ", като поздравяват и всички сътрудници и другари на медицинския комплекс за тяхната дългогодишна поддръжка.

За 11 години през ДКЦ-тата на " Софиямед " са минали близо 1 млн. пациенти, в болничното заведение са се лекували над 350 хиляди души и са осъществени близо 155 хиляди интервенции и оперативни интервенции.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР