Медицинската сестра от Пирогов - Неда Диманова, която се превърна

...
Медицинската сестра от Пирогов - Неда Диманова, която се превърна
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Изобличилата Мустафа Емин бие камбаните на Александър Невски

Медицинската сестра от " Пирогов " - Неда Диманова, която се трансформира в призрачен сън за съветника на военния министър Тодор Тагарев - Мустафа Емин, има забавно занятие отвън уговорките й в незабавното здравно заведение. До известна степен сестра Диманова е и Божи чиновник, защото от година бие камбаните на храма " Св. Александър Невски ", научи Lupa.bg.

През август 2022 година Неда Диманова застана по поста, като размени именитата " звънарка " Мария Зъбова, която си отиде от този свят точно на Голяма Богородица.

" Всеки тон е текст в душата ти, някаква молитва към Бога, за хората... Отделно камбаните приканват хората към примирение и благодатта към Бога ", споделя 68-годишната Диманова, която още от дете посещава катедралата и се радва на звука на камбаните.

Медицинската сестра пособия на Мария Зъбова от 2008 година, чиракувала при нея. Преди да стартира работа, тя влиза в храма, пали свещ и дълго се моли пред иконите преди да изкачи тези 220 стъпала, водещи към върха на един от най-големите ни храмове.

Неда сама бие всички камбани в катедралата, в това число и най-голямата, която е тежка 12 тона, само че й пречи да направи по този начин, че камбаната да удари 33 пъти.

Неда Диманова е здравна сестра в " Пирогов " от 47 години и продължава да дава наряди - в едно от които се оказва и скандално. Преди дни министерският консултант от ДСБ Мустафа Емин си е разрешил да се държи жестоко и пренебрежително в детския незабавен център - което той, в това число пред медията ни, отхвърля.

Друг любопитен факт за сестра Неда Диманова е методът, по който тя е преболедувала и преборила ковид - с доста молебствия...

" Когато се разболях, знаех, че би трябвало да стигна да храма. Тогава си споделих: " Боже, ти знаеш за какво пристигам! Знаеш, че пристигам от обич ", признава тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР