Медицината показва, че холестеролът в човешкото тяло може да бъде

...
Медицината показва, че холестеролът в човешкото тяло може да бъде
Коментари Харесай

Напитките, които свалят холестерола и пречистват кръвта

Медицината демонстрира, че холестеролът в човешкото тяло може да бъде потребен и нездравословен. Ако равнището на втория вид се увеличи в кръвта, тогава съдовете стават нежни, стените се сгъстяват и луменът се стеснява.. Това може да докара до извънредно рискови положения, задръстване на кръвоносните съдове, даже и до съдбовен край.

Колкото по-голямо е отклонението от нормата, толкоз по-голям е рискът човек да развие съществени затруднения, като да вземем за пример, атеросклероза, инфаркт, инсулт, хипертония. За да се понижи процентът на холестерола, нормално се предлага да се одобряват медикаменти и да се промени диетата, написа zdrave.to.

Препоръчва се обаче и да се включат в диетата и редица здравословни питиета. Ето кои могат да са потребни:

Обезмаслено мляко

При висок холестерол се предлага да се изключат мастните млечни артикули от диетата. Въпреки това, напитка, в която са отстранени мазнините, е извънредно потребна. Така съгласно резултатите от едно от изследванията се оказа, че когато обезмасленото мляко е било включено в диетата, делът на холестеролните съединения понижава с 8% за 4 месеца.

Съдържащият се в продукта холин понижава количеството на нездравословното вещество в кръвта. Калият поддържа здравето на съдовете и сърцето.

Чай

Напитката съдържа флановоли, танини, кофеин. Тези съединения имат позитивен резултат върху имунната и нервната система, както и липидния метаболизъм. Процентът варира за сортовете чай. Най-полезните във връзка с състава си са черните и зелените сортове, билковите отвари.

Чаените питиета съдържат катехини, които работят като понижаващи липидите средства. Тези съединения намаляват равнището на нежелателен холестерол или липопротеини с ниска компактност в кръвта. В същото време равнището на положителния холестерол се покачва. Оказва се, че вероятността от развиване на атеросклероза понижава.

Сокове

Напитките, извлечени от плодове и зеленчуци, тонизират тялото, отстраняват нездравословния холестерол от кръвта и понижават риска от инсулти или инфаркти. Метаболизмът се усъвършенства, имунитетът се укрепва.

Препоръчва се да включите в диетата портокалови смутита, морков и ябълка, тиква, краставица или черешов сок. Напитки от цвекло, домат, нар оказват помощ съвършено.

Минерална вода

Дори елементарната вода, която се употребява постоянно, може да отстрани непотребния холестерол, възстановява храносмилането, усъвършенства положението на сърцето и кръвоносните съдове. Препоръчва се прибавяне на вода с разтворени соли и микроелементи в диетата единствено след консултация с доктор. Клетките би трябвало да получават задоволително вода, преди да ядат. Това ще помогне за засищане на течността, с цел да се избегне втвърдяване на кръвта след хранене.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР