Медици диагностицираха първия случай на полиомиелит в щата Ню Йорк

...
Медици диагностицираха първия случай на полиомиелит в щата Ню Йорк
Коментари Харесай

Първи случай на полиомиелит в Ню Йорк за последните почти 10 години

Медици диагностицираха първия случай на полиомиелит в щата Ню Йорк за последните съвсем 10 години, написа Си Ен Ен. Става въпрос за възрастен пациент, който не е бил имунизиран против подлата болест.

Пациентът почнал да се усеща зле преди месец, когато усетил мощна отмалялост и парализа.

Случаят се появява месец откакто управляващите засякоха вируса в каналите на Лондон, което значи, че в столицата на Англия той се популяризира, въпреки и да не е засечен публично.

Болестта е била извънредно публикувана в Съединените щати и по света. По време на една от най-сериозните епидемии оттатък океана през 1952 година 58 000 души са се разболели, от които 21 000 са останали парализирани, а повече от 3100 са умряли.

Полиомиелитът е зараза, която се предизвиква от полиовируса. Един на всеки четирима болни има признаци сходни на грип като болки в гърлото, температура, отмалялост, повръщане и стомашни болки. Един на 200 пациенти развиват съществени признаци като иглички и изтръпване в краката, мозъчна или спинална зараза и парализа.

Лечение за полиомиелит няма, само че има предварителна защита – ваксина, която се слага по целия свят. Симптомите на заболяването могат да бъдат облекчени с лекарства, само че парализата е необратима.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР