Медиите се опитват да навредят на репутацията на английския футболен

...
Медиите се опитват да навредят на репутацията на английския футболен
Коментари Харесай

Ман Сити определи обвиненията като опит да се навреди на репутацията на клуба

Медиите се пробват да навредят на репутацията на британския футболен клуб Манчестър Сити, обвинявайки го, че нарушава разпоредбите за финансов феърплей. Това се оповестява в изказването на тима, оповестено от Sky Sports.

В петък редица медии се позоваха на материали, от немското списание Der Spiegel, основани на документи, извадени на показ от Football Leaks, от които излиза наяве, че Манчестър Сити редовно нарушава финансово честната игра. Клубът е претърпял загуби в размер на 233 милиона евро от 2011 до 2013 година Това надалеч надвишава размера на вредите, възможни в наредбата на финансовия феърплей. Настоящият президент ФИФА Джани Инфантино, който по това време заемаше поста общоприет секретар на УЕФА е оказал помощ на британския клуб да избегне наказания за нарушение на разпоредбите.
Manchester City have labelled allegations they violated FIFA's Financial Fair Play rules as an " organised and clear " attempt to damage their reputation: https://t.co/72SsP6Qoj2 pic.twitter.com/eBZoVphZAU
— Sky Sports Premier League (@SkySportsPL) November 3, 2018 " Няма да разясняваме данните, откраднати от Манчестър Сити и от City Football Group, както и от чиновници на тези организации. Опитът да се опетни репутацията на клуба в този случай е явно ясна ", обявиха от британския клуб.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР