Медиите коментират обширно как бебето на принц Хари и съпругата

...
Медиите коментират обширно как бебето на принц Хари и съпругата
Коментари Харесай

Данъчните власти в САЩ дебнат бебето на принц Хари и Меган Маркъл

Медиите разясняват обстойно по какъв начин бебето на принц Хари и брачната половинка му, херцогинята на Съсекс Меган няма да е лишено от разкош и улеснения. За американските данъчни управляващи обаче по-важно е какъв брой тъкмо ще костват тези привилегии, отбелязва " Франс прес ".

Причината за този интерес е в това, че бебето ще има двойно поданство - английско поради татко си и американско поради майка си.

Когато един от родителите е американец, живял в Съединени американски щати пет години, като най-малко две от тях са след навършване на 14 години, бебето автоматизирано получава поданство, споделя Дейвид Трейтъл, създател на " Америкън такс ритърнс " (American Tax Returns), консултантска компания за американци, живеещи във Англия.

Такъв е казусът с Меган, разяснява експертът, допълвайки, че това е първият сходен в английското кралско семейство.

Американското поданство, с изключение на привилегии обаче, носи и много ограничавания - като всеки американец, който е роден, израснал и починал някъде по света, всяка година детето на Меган Маркъл и принц Хари ще би трябвало да заявява финансовото си положение пред данъчните.

От момента на раждане парите, подадени в банки от кралската двойка, би трябвало съответно да бъдат регистрирани пред данъчните управляващи.

Забравете за персоналната информация, споделя Трейтъл. По думите му американските данъчни управляващи ще знаят доста повече за благосъстоянието на двойката благодарение на данъчните заявления на двойката и на майката.

Данъчните ще желаят всеки скъп подарък, изработен на детето от хора, които не са жители на Съединени американски щати, да бъде заявен като актив. Така да вземем за пример, в случай че кралицата реши да подари на бебето красива книга за изкуство от кралската сбирка с картини на Ван Гог или Хуан Миро, а подаръкът е на стойност над 100 хиляди $, той ще би трябвало да бъде заявен, изяснява данъчният специалист.

За сметка на това подаръците, получени от Меган Маркъл във връзка идното й раждане на така наречен " бебешки душ " в Ню Йорк, няма потребност да се заявяват, в случай че са подарени от американци.

Въпреки, че подготовката на данъчните заявления на майката и на детето ще се окаже много времеемко занятие за техните счетоводители, може и да не се наложи те да заплащат доста огромни налози, защото има опция те да бъдат обезщетени от данъците, платени във Англия, разяснява данъчният експерт Лора Сандърс пред в. " Уолстрийт джърнъл ".

В случай на погрешна данъчна декларация, санкциите са извънредно съществени и даже английското кралско семейство не може да се измъкне от тях.

Има обаче и способи някои главоболия около тях да бъдат спестени, в случай че Меган реши да се откаже от американското си поданство. Дори и в този случай обаче за детето заявления ще би трябвало да се подават, до момента в който то навърши 18 години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР