Медиите като телевизионни предавания и списания, както и различни сайтове

...
Медиите като телевизионни предавания и списания, както и различни сайтове
Коментари Харесай

Разбити митове: 6 вредни продукти които преди се считаха за полезни

Медиите като телевизионни излъчвания и списания, както и разнообразни уеб сайтове и блогове, отдадени на тематиката за здравето, ни поучават да пазарим в магазини, продаващи органични и извънредно здравословни храни. Казват ни, че всичко, което не взимаме от рафтовете на тези магазини, ще бъде потребно за вашето здраве. Но това е изцяло неправилно. Защо ни мамят? Причината е, че продажбата на здравословна храна е доста печеливш бизнес.

Предлагаме ви да научите повече за 6 хранителни продукта, които са станали потребни заради маркетинговите трикове.

Сироп от агаве

Сиропът от агаве постоянно се популяризира като сурогат на захарта и наложителен детайл на здравословното хранене, защото има невисок гликемичен показател. Тоест, когато се употребява, няма внезапно повишение или намаление на равнищата на кръвната захар. Но сиропът от агаве може да съдържа до 90% фруктоза. Някои учени считат, че потреблението на фруктоза е нездравословна за организма и също способства за развиването на чернодробни и бъбречни болести, нараснало кръвно налягане и появяването на ранни бръчки.

Соя

Продуктите от соя се смятат за здравословна опция на месото и млечните артикули. Органичните ферментирали соеви артикули могат да се употребяват единствено в дребни количества. Учените, които се базират на клинични и лабораторни проучвания, са потвърдили, че яденето на соя може да докара до нарушавания на стомашно-чревния тракт и нарушаване на щитовидната жлеза. Също по този начин, приемът на соя може да докара до нарушаване на кръвообращението в мозъка. Бременните дами не би трябвало да употребяват този артикул. Соята съдържа изофлавони, които могат да повлияят неподходящо върху развиването на мозъка на ембриона. Вместо соя използвайте фасул, зърнени храни и зеленчуци.

Риба

Вероятно на всеки в детството му са казвали, че рибата е доста потребна. Но актуалните проучвания удостоверяват обстоятелството, че яденето на риба може да бъде нездравословно за здравето, защото съдържа доста химикали и бактерии. Рибата е нечиста с токсични боклуци, които се намират във водата. Тя също може да е притежател на паразити. Много хора знаят, че когато ядат риба е доста евентуално да бъдат инфектирани с червеи и други паразити.

Плодови сокове

Основният минус на пресните плодови сокове е високото наличие на захар. Използването на захар е рисково освен за фигурата, само че и за здравето като цяло, защото това може да докара до диабет. Внимателни би трябвало да бъдат и тези, които страдат от хипогликемия, имат проблеми с бъбреците, стомашно-чревния тракт, черния дроб, както и с алергии. Не е целесъобразно да се употребяват плодови сокове от бременни и дребни деца.

Зехтин

Маслиновото олио при стайна температура е доста потребна храна. Но незабавно щом бъде изложено на високи температури, то основава транс-мазнини и канцерогени. Тези, които ядат такива храни, рискуват да се разболеят от рак. Най-доброто олио за готвене е кокосовото масло, защото е извънредно стабилно на високи температури.

Мляко

Млякото съдържа огромно количество калций и фосфор, без които е невероятно да се поддържат мощни кости и зъби. Но в това време диетолозите считат, че е по-добре за възрастните да не го употребяват. Основният минус на млякото е неприятната асимилация на лактозата. Тези субстанции, които не са изцяло разградени, предизвикват стомашно-чревни нарушавания, отичане на корема и диария. А способността да се асимилира тази " потребна " напитка се губи с възрастта.

Не всички храни, които наподобяват здравословни на пръв взор, в действителност са безвредни. Но също по този начин би трябвало да се знае, че колкото са хората, толкоз разнообразни са и мненията. Някои учени приказват за изгодите от някои артикули, до момента в който други за тяхната щета. Основното нещо е да слушате тялото си. Ако продуктът мъчно се усвоява от организма ви или предизвиква алергии, тогава е по-добре да се откажете от него. /zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР