Медиана“: 8 партии влизат в парламента, Възраждане“ остава зад БСП.

...
Медиана“: 8 партии влизат в парламента, Възраждане“ остава зад БСП.
Коментари Харесай

„Медиана“: 8 партии влизат в парламента, вижте кои

„ Медиана “: 8 партии влизат в Народното събрание, „ Възраждане “ остава зад Българска социалистическа партия. Осем партии биха влезнали в Народното събрание, в случай че изборите са през днешния ден.

Това демонстрира национално представително изследване на организация „ Медиана “. Изследването е осъществено в интервала 30 август – 4 септември измежду 1008 пълнолетни жители, посредством директно стандартизирано изявление. Проучването е проучвателен план на организация „ Медиана “ и е осъществено със лични средства на организацията.
За ГЕРБ-СДС биха дали своят вот 22,8% от запитаните,
а за „ Продължаваме Промяната “ (ПП) – 17,1%, демонстрират данните на „ Медиана “. Подкрепата за „ Българска социалистическа партия за България “ е 13,3 на 100, за „ Възраждане “ – 12,5%, на пета позиция се подрежда Движение за права и свободи с 11,1%.

Според социолозите, партията на Слави Трифонов – „ ИТН “ (ИТН) получава гласовете на 6,9% от хората, взели участие в изследването, а „ Демократична България “ (ДБ) и „ Български напредък “ – 5,5 на 100.
Под 4-процентовата преграда остават
„ Изправи се, България “ с 3,4% поддръжка.

Близо 52% от респондентите са дали отговор, че президентът Румен Радев е добър политик. Около 25% от хората считат водача на ГЕРБ Бойко Борисов за добър политик. На трето място респондентите са подредили ръководителя на „ Български напредък “ Стефан Янев с 22%, следван от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова с 20 на 100 утвърждение. Съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков и ръководителят на „ Изправи се България “ Мая Манолова са считани за положителни политици от 17% от хората, а другият съпредседател на Политическа партия Асен Василев – от 15 на 100.
С 14% утвърждение са водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ,
съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов и ръководителят на „ Възраждане “ Костадин Костадинов. Лидерът на „ ИТН “ Слави Трифонов е считан за добър политик от 13% от запитаните хора, ръководителят на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов – от 10 на 100, а съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов – от 8%.

Над 67% от хората дават отговор, че материалното състояние в фамилията им се е влошило през последната година, а 7% дават отговор, че „ в този момент е по-добре “. Останалите 26% от респондентите дават отговор, че няма разлика.
Очакванията на 29% от респондентите е,
че материалното им състояние ще се утежни доста през идващите 12 месеца. Над 31% от хората са дали отговор, че материалното им състояние „ ще се утежни малко “. Около 12% не чакат промени, а 7% считат, че материалното им състояние ще се усъвършенства в идната година. Над 9% дават отговор със „ опасявам се, че ще изпаднем в последна бедност “.

На въпрос „ какво чака страната “ през идната година, 72 на 100 от хората дават отговор „ утежняване “, 4 на 100 – „ възстановяване “, а 21% – „ задържане на това състояние “. Разликата до 100% е за сметка на хората, които не са изразили мнение, прецизират от „ Медиана “.
Около 40 на 100 от респондентите считат,
че ще им се наложи да пестят от отопление и храна в околните месеци, с „ евентуално да “ са дали отговор 35% от хората, а с „ евентуално не “ – 14%. Близо 6% от запитаните не считат, че ще би трябвало да пестят от храна и отопление. Разликата до 100% е за сметка на хората, които не са изразили мнение.

Около 64% от хората, взели участие в проучването, са на мнение, че България би трябвало да купува газ от Русия, в случай че ни продават по-евтино от другите снабдители. Четиринадесет % считат, че не би трябвало да купуваме газ от Русия, даже да е по-евтин, а 22 на 100 не могат да преценяват.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР