Медът в малки дози, използван като лекарство, оказва лечебен ефект

...
Медът в малки дози, използван като лекарство, оказва лечебен ефект
Коментари Харесай

Защо да ядем по 1 лъжица мед всяка вечер

Медът в дребни дози, употребен като лекарство, оказва лековит резултат върху цялото ни тяло. Ако взимате по една лъжица от него всяка вечер, ще имате следните изгоди:

Mомага да заспите

Медът е естествено успокоително. Той предизвиква производството на мелатонин - хормон, който е виновен за здравословния сън, обновяването на клетките и възобновяване на нервната система. Чаена лъжичка мед през нощта е гаранция за добра отмора. Особено в случай че го пиете с чай от лайка.

За тези, чието тяло реагира добре на лактозата, млякото с мед през нощта също ще бъде много потребно. По-добре загрято и горещо. Тази напитка ще облекчи напрежението.

Изгаря мазнините

През нощта се започват механизми за засилено изгаряне на мазнини. Ефектът на изгаряне на мазнини от мед се основава на ускоряването на метаболизма. В процеса на изгаряне на спомагателни калории най-активната роля играе хормонът орексин. А измежду питателните артикули натуралният мед е най-богат на орексин.

Лекува челния дроб

Регенерацията на чернодробните кафези също е по-активна през нощта. Медът в композиция със сок от тиква, пийнал през нощта, оказва помощ на черния дроб да отстрани токсините.

Усилва имунитета

Следното наставление би трябвало да се употребява по време на настинки и за профилактика на вирусни и бактериални болести. Обелете чесъна, нарежете на дребни късчета, залейте го с мед. Вземете една чаена лъжичка от тази примес за една нощ, тя има мощен имуностимулиращ резултат.

Дава сила на сутринта

Често се събуждате заран без мощ, с тежест в главата и неприятно въодушевление? Изглеждате, отпочинала, а силата нямате нула. Водата с мед за през нощта ще помогне за решаването на този проблем. След него заран ще усетите единствено жизненост.

Източник: dunavmost.com
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР