Медът е по-ефективен в лечението на настинка, болки в гърлото

...
Медът е по-ефективен в лечението на настинка, болки в гърлото
Коментари Харесай

Медът е по-добър от антибиотиците при настинки

Медът е по-ефективен в лекуването на простуда, болки в гърлото и запушен нос спрямо антибиотиците. Този остарял национален лек преоткриха английски учени от Оксфорд. Екипът, управителен от доктор Хибатула Абуелгасим, акцентира, че пчелният мед е много по-разпространена опция на кардинално неефективните против гореспоменатите признаци антибиотици.

Открай време медът се употребява за лекуването на деца с кашлица и простуда. До този стадий обаче неговата успеваемост при възрастни пациенти не бе проучвана. Ето за какво учените от Оксфорд вземат решение да проследят данните от 14 медицински труда, обхващащи 1761 пациента на друга възраст. Оказва се, че медът е по-ефикасен от останалите лекарствени средства за възстановяване на признаците, изключително при остротата и честотата на кашлицата. Две от проучванията доказат, че тези признаци не престават с два дни по-малко след приема на пчелен мед.

Тъй като по-голямата част от инфекциите на горните дихателни пътища са вирусни, предписаните от лекарите антибиотици са и неефективни, и несъответствуващи, пишат откривателите. И неналичието на ефикасни други възможности, и стремежът да се запазят взаимоотношенията пациент-лекар, способстват за предписването на антибиотици. В последна сметка откривателите предлагат в сходни обстановки да използваме мед като лечебно средство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР