Мечтата за колонизиране на Марс отдавна съществува в човечеството, като

...
Мечтата за колонизиране на Марс отдавна съществува в човечеството, като
Коментари Харесай

Мислите си, че можете да живеете на Марс? Един тип хора не може – вижте кой

Мечтата за колонизиране на Марс от дълго време съществува в човечеството, като постоянно е в основата на научнофантастични филми. Населването на далечна планета обаче не е чак толкоз елементарно.

Марсианската кора е по-дебела от тази на Земята и Луната, безапелационни са учените

От години учени организират симулации с доброволци, които се подлагат на така наречен живот на Марс. Сега беше открито за първи път, че има избран вид хора, които несъмнено няма да устоят на Червената планета.

Прочуването открива, че едвам 22 души са нужни на Марс, с цел да могат да поддържат работеща колония. По време на изследването са открити четири вида характери, с цел да може да се реши по какъв начин интеракцията сред тях въздейства на мини марсианското обществото.

Снимка: iStock

Тези четири типа са „ съгласяващите се “ – хора, които не са нападателни и нямат предпочитание да се доказват; „ обществените “ – екстроверти, които се нуждаят от непрекъсната връзка с други хора; „ реактивни “ – тези, които имат съществено предпочитание за доказване на уменията спрямо останалите и съблюдават графици; „ невротици “ – нападателни, мощно амбициозни хора, които не могат да се оправят със скуката и смяната.

Въпреки упоритостите на основният изпълнителен шеф на SpaceX Илон Мъск, учените към момента спорят по тематиката

По време на симулацията на живот на Марс, всеки от хората получава личен инструмент за „ премерване продължителността на живота “. Всеки от участниците самичък наглася на какъв брой е животът му съгласно обстановката.

След извършената симулация е открито, че невротиците имат доста по-висока смъртност от всички останали в колонията.

Снимка: iStock

„ Основната причина е в намаляването на колонията. Макар всички членове да са изложени на едни и същи условия – липса на храна, опция от произшествия, спиране на връзка и доставки от Земята, невротиците умират доста повече от хората с други психически черти “, пишат учените в своето изследване.

Те откриват също, че колкото по-малко невротици има в колонията, толкоз по-добре се оправя тя като общество.

Въпреки че проучванията не са в действителна среда, учените са безапелационни, че дават добра тенденция какъв вид хора могат да вземат участие в бъдеща колония на Марс.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР