Мечтата за членство в Европейския съюз не е разбита. Другата

...
Мечтата за членство в Европейския съюз не е разбита. Другата
Коментари Харесай

Зоран Заев: Мечтата за членство в ЕС не е разбита

Мечтата за участие в Европейския съюз не е разрушена. Другата опция е шовинизъм, радикализъм, неустановеност и завръщане към мрачните времена, съобщи министър председателят на Северна Македония Зоран Заев в изявление за белградския в. " Политика ", представено от МИА.

Заев изрази убеденост, че не би навредило, в случай че страната му получи опция да стартира договаряния с Европейски Съюз, и даже в противен случай - би било добър тласък да продължи вътрешните промени, зачитайки европейските полезности, и да способства за процесите на промени вътре в Европейски Съюз, осведоми Българска телеграфна агенция.

Според премиера на Северна Македония неговата страна е потвърдила, че " посредством откровено другарство, ефикасна дипломация, разговор и консенсус със своите съседи и вътре в страната отстоява и основава европейски полезности ".

" От друга страна, в случай че правилото на заслуги бъде отритнат, какво може да донесе това ", запита Заев. " Дали напредъкът ще остане мощен тласък? Как ще засегне това други отворени районни въпроси, от които директно зависи политическата конюнктура и ситуацията със сигурността? Европейската вероятност няма опция за Скопие и балканските страни ", добави той.

Заев стимулира решението да бъдат свикани предварителни избори в Северна Македония с нуждата партията му да получи нов мандат от жителите, с цел да продължи " да води страната напред, към НАТО и към Европейски Съюз, към стопански развита, постоянна и сигурна страна, тъй като другият вид е шовинизъм, радикализъм, неустановеност и завръщане към мъчителните и мрачни времена, към които никой не желае да се завърне ".

Министър-председателят посочи добросъседските връзки като причина за напредъка в евроинтеграцията, само че и най-много като нужда за жителите и района.

" Споразуменията с Гърция и България донесоха единствено изгоди: търговията набъбна, развиваме стопанска система в района ", акцентира той. " Регионалното съдействие е нужда и ние ще го развиваме в духа на нашата обща стратегическа цел - европейската интеграция. Европейската интеграция няма опция и нашето място е в Европейски Съюз. Може би в този момент аз съм сдържан оптимист, само че към момента съм оптимист. Мечтата за участие в Европейски Съюз не е разрушена ", съобщи още в изявлението за " Политика " Заев. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР