Мечтаете ли за по-високи доходи, за по-гъвкаво работно време или

...
Мечтаете ли за по-високи доходи, за по-гъвкаво работно време или
Коментари Харесай

Идеи за допълнителен пасивен доход


Мечтаете ли за по-високи приходи, за по-гъвкаво работно време или даже за ранно пенсиониране? Ако започнете да мислите отвън рамката „ от 9 до 5 “, ще можете да работите по-малко, да имате повече време за фамилията, както и повече пари за нещата, които обичате.

Не, не е нужно да търсите по-високоплатена или втора работа, а да изградите система за въздържан приход. Пасивният приход ще ви обезпечи по-добър стандарт на живот и ще ви даде финансово успокоение за бъдещето. Най-хубавото е, че има най-различни способи за приемане на въздържан приход, подобаващи за всеки.

Какво е въздържан приход?

Пасивният приход е метод постоянно да печелите сигурни пари с минимални старания. Обърнете внимание, че не казахме „ никакви “ старания. Осигуряването на въздържан приход не е бърза работа, с която можете да вършиме пари, до момента в който „ си клатите краката “. Ще би трябвало да положите старания – най-малко първоначално. Така че, в случай че очаквате пасивният приход да ви обезпечи бързо замогване, ще останете разочаровани.

Някои хрумвания за въздържан приход – като основаване на блог или мобилно приложение – лишават време (а от време на време и пари), с цел да стартират да работят за васу. Но в случай че изиграете картите си вярно, те в последна сметка могат да ви докарват приходи, даже до момента в който спите.

Какви са изгодите от пасивния приход?

Вашата заплата е най-сигурният метод за реализиране на финансова сигурност – този инструмент обаче нормално изисква от вас да работите най-малко пет дни в седмицата. Дори и да обичате работата си, евентуално няма да имате нищо срещу да спечелите спомагателен приход без огромни старания и време, ангажирано с друга работа.

Добре построеният въздържан приход ще ви помогне да увеличите благосъстоянието си и ще ви отбрани от цялостна загуба на приход, в случай че се случи нещо непредвидено с главната ви работа. Ако сте от хората, които мечтаят за ранно пенсиониране, пасивният приход ще ви помогне да го постигнете. А когато се пенсионирате, ще имате този спомагателен източник на непрекъснати доходи.

Как да изградим въздържан приход?

Ако би трябвало да изброим всички способи, по които можете да изградите въздържан приход, ще би трябвало да напишем разказ. Възможностите безусловно са безкрайни. Затова съкратихме листата до най-предпочитаните варианти:

 istock istock
1. Купете неподвижен парцел

Един от методите за създаване на въздържан приход (при съществуване на спестени пари и липса на дългове) е да закупите неподвижен парцел и да го отдадете чартърен. Но преди да пристъпите към покупка на жилище, първо изплатете личния си дом и купете своя капиталов парцел с налични пари. Никога не задлъжнявайте, с цел да купувате парцел за отдаване чартърен.

Наемът е превъзходен източник на спомагателен приход, само че механически не е въздържан приход. Трябва да го оферирате на пазара и да сте в крайник с поддръжката и козметичните усъвършенствания, в случай че желаете да се трансформира в източник на приходи. Отнема време и старания, с цел да решите по какъв начин ще отдавате парцела чартърен и по какъв начин да го управлявате – в случай че не наемете компания за ръководство на парцели, само че това би означавало по-малко доходи за вас.

Ако прецените, че тази алтернатива е подобаваща за вас, съветваме ви да закупите парцел на място, където ви е комфортно да го посещавате, с цел да можете персонално да го наблюдавате. Намерете брокер, който познава добре определения регион и знае какво би било атрактивно за наемателите.

2. Отдавайте стая чартърен

Ако към момента имате дълг за погашение или не можете да си позволите да купите цялостен парцел за отдаване чартърен, помислете за предложение на свободна стая. Да имате съквартирант или посетител от Airbnb е превъзходен метод да добавите спомагателни средства към бюджета си – в случай че нямате нищо срещу да пожертвате малко усамотение.


Преди да изберете Airbnb, има няколко неща, на които би трябвало да обърнете внимание. Първо, настаняването и изпращането на гостите, както и почистването на стаята сред настаняванията може да се трансформира във втора работа, изключително в случай че няколко души месечно наемат вашата стая. Освен това би трябвало да можете да поемете спомагателни разноски за поддръжка и замяна на амортизирани движимости и уреди.

Също по този начин може да се наложи да добавите спомагателни покрития към вашата съществуваща застрахователна лавица на жилището или да сключите напълно нов вид застраховка, а това може да ви излезе скъпо. Така че би трябвало да обсъдите въпроса с вашия осигурителен сътрудник, преди да обявите спомагателната си стая в Airbnb.

3. Съхранявайте движимостите на хората

Хората имат доста движимости и тези, които нямат задоволително място, търсят евтини способи да ги съхраняват. Ако имате свободно място в мазето, гаража или двора, какво по-лесно от това хората да ви заплащат, с цел да съхранявате техните неща? Просто ще би трябвало да се уверите, че техните продукти са безвредни и предпазени.

Това са услуги, посредством които можете да извлечете финансова изгода от вашето вътрешно или външно свободно пространство. Вашата облага зависи от способността ви да намерите верните клиенти и да се договорите за обективен наем. Дори облагата да не ви се коства огромна, сумата се натрупва с времето.

Ако имате хамбар, гараж или даже просто място за заслон за коли, може да съхранявате транспортни средства, лодки, кемпери и други скъпи „ играчки “. Техните притежатели са подготвени да заплащат повече, с цел да може техните скъпи притежания да бъдат съхранявани на несъмнено място и предпазени от атмосферните условия. Това е един прелестен метод за въздържан приход съвсем без старания.

4. Давайте потребни движимости чартърен

Имате ли предмети, които не употребявате от самото начало, които други биха желали да заемат? Неща като ремарке, батут, каяк или даже кола, камион, лодка, кемпер могат да ви донесат прилична сума пари.

Ако имате спомагателна спортна екипировка, колела, дъски за сърф, ски – можете да ги обявите за отдаване чартърен. Същото важи и за най-различни принадлежности и машини като резачка, косачка, бормашина и така нататък, които употребявате рядко. Всичко, което би трябвало да извършите, е да качите фотоси на вашите продукти в подобаваща онлайн платформа и да зададете мечтаната цена.

Разгледайте уеб страниците и обществените медии, с цел да получите действителна визия по какъв начин вървят цените и изискванията за тази активност. Само не забравяйте да зададете съответните условия, с цел да не се окажете със унищожени уреди и принадлежности, които би трябвало да купите от личния си джоб.

 istock istock
5. Стартирайте блог или YouTube канал

Ако имате забавно занимание, характерна специалност или брилянтна концепция, която се харесва на съответна публика, можете да създадете учебен блог или потребна видео поредност в YouTube, които не изискват непрекъснато нови материали за генериране на онлайн трафик.

Ако наличието ви е ангажиращо и получава задоволително всекидневен трафик, можете да продавате рекламно пространство в блога си или рекламни места в канала си. След известно количество упорита работа, можете да седнете, да се отпуснете и да се насладите на паричния поток за всеки, който гледа вашето наличие.

Имайте поради, че някои форми на въздържан приход са по-малко пасивни или изискват повече работа от други. В цифровото пространство има огромна конкуренция, и макар че не е нужно да харчите хиляди за реклама, с цел да привлечете вниманието, би трябвало да актуализирате наличието си постоянно (нови клипове или публикации), за продължавате да се радвате на внимание.

6. Създавайте потребно наличие онлайн

Направете блог, уеб страница, YouTube канал или подкаст по тематика, от която разбирате и която ви е забавна. Полезното и качествено наличие, без значение дали просветително или развлекателно, има капацитет да притегли публика, която може да бъде монетизирана посредством реклама, спонсори или продажба на лични артикули.

Ако сте специалист в дадена област, споделете знанията си със света като създадете къси електронни книги, цифров справочник, приложение или онлайн курсове. Подобни артикули се продават онлайн и могат да генерират въздържан приход дълго време след стартирането им на пазара.

Също по този начин можете да продавате нещо, което включва вашите креативен умения. Например, в случай че сте добър фотограф или илюстратор, продавайте стокови фотоси на разнообразни уеб сайтове. Ако се занимавате с продуциране на музика, лицензирайте мелодиите си и ги продайте на консуматори на YouTube и подкасти, които да употребяват за тяхното наличие. Всяко ново събаряне или закупуване на права генерира спомагателен приход.

7. Основете автоматизиран онлайн бизнес

Случвало ли ви се е да купите нещо в действителност ужасно и да разказвате за него на вашите другари, семейство, сътрудници и даже на касиерката в магазина? Мислите си, че би трябвало да ви заплащат за цялата тази реклама. Е, имате право – това се назовава партньорски (афилиейт) маркетинг.

 istock istock
При афилиейт маркетинга дадена компания ви заплаща, с цел да хвалите нейните артикули обществено. Ако сте дейни в обществените медии, евентуално сте виждали стотици хора да вършат това, публикувайки специфична връзка или код за отстъпка под фотография, на която употребяват избран артикул. За задачата компанията би трябвало да има партньорска маркетингова стратегия, по която да кандидатствате, с цел да станете част от нея.

Разгледайте и други благоприятни условия като дропшипинг да вземем за пример. Дропшипингът е способ за осъществяване на поръчки, който не изисква от вас да поддържате артикули на склад. Вместо това, магазинът продава продукта и предава поръчката за продажба на снабдител, който по-късно изпраща декларирания артикул. Този бизнес модел може да генерира приход, до момента в който вие сте ангажирани с други аспекти на живота.

8. Печелете от вложения

Много от вложителите имат цел да получат пасивна рентабилност от своите вложения и акциите с дивиденти може да са положително решение за техния капиталов портфейл. Чрез погашение на дивиденти вложителите получават спомагателна рентабилност, отвън евентуалното повишение на цената на закупените акции на компании.

Повечето хора свързват вложенията в недвижими парцели с физическата покупка на парцел. Има обаче и други благоприятни условия да се възползвате от пазара на недвижими парцели. На фондовите пазари имате достъп до няколко разнообразни активи, от които можете да изберете, с цел да получите експозиция на днешния пазар на недвижими парцели.

Първата опция за инвестиция в недвижими парцели през фондовите пазари са акциите на компании за недвижими парцели. Другият вид са фондовете за вложения в недвижими парцели – борсово търгувани фондове за недвижими парцели и капиталови тръстове за недвижими парцели (REITs). Запознайте се добре с особеностите на всеки актив, преди да изберете.

 istock istock
9. Инвестирайте в различни енергийни източници:

Открийте капацитета на различните енергийни източници – слънчеви панели, вятърни турбини или хидроелектроцентрали. Инвестирането в планове за възобновима сила освен може да способства за опазването на околната среда, само че също по този начин съставлява опция за постоянен и въздържан приход.

Инвестирането в планове за възобновима сила освен може да способства за опазването на околната среда, само че също по този начин съставлява опция за постоянен и въздържан приход. Такива планове нормално генерират доходи от продажба на създадената сила или присъединяване в стратегии за зелени документи.

С растящата информираност за екологичните провокации, вложенията в този бранш се явяват освен като финансова опция, само че и като стъпка към стабилно бъдеще. Все по-голяма чат от обществото се насочва към устойчиви практики и по този начин търсенето на зелена сила нараства, правейки това евентуално доходно и екологично осъзнато вложение.

10. Станете част от света на ИИ

Изкуственият разсъдък (ИИ) улеснява всекидневието ни посредством автоматизация и подкрепя вземането на решения в бизнеса и медицината. Технологията дава нови благоприятни условия и покачва успеваемостта в разнообразни области, като прогнозиране на трендове и решение на комплицирани проблеми. Очаква се ИИ мощно да повлияе както международната стопанска система, по този начин и нашия живот.

 istock istock
Разгледайте опцията да инвестирате в компании, които се занимават с развиването на роботи и изкуствен интелект. Този бранш се развива бързо, и вложения в компании, които оферират автоматизирани решения и нововъведения в роботиката, могат да дават ексцентричен и възходящ източник на въздържан приход.

Индустриите, свързани с автоматизация, машинно образование и технологии на изкуствения разсъдък, не престават да се развиват. Обърнете внимание на компании, занимаващи се с създаването на самостоятелни системи, образован програмен продукт и високотехнологични приложения в роботиката.

Ето по какъв начин да стартирате

Списъкът с хрумвания за въздържан приход в действителност може да бъде безконечен. Изборът доста зависи от персоналните ви гении, ползи и умения. Докато търсите най-подходящия за вас метод, започнете да си задавате следните въпроси:

- Печелят ли други хора положителни пари, правейки това?

- Коя тактика за въздържан приход е най-подходяща за мен?

- Тази концепция демонстрира ли печеливши резултати в дълготраен проект?

- Колко време в действителност ще ми отнеме, до момента в който действително стартира да спечелвам?

Не се поддавайте на хрумвания за въздържан приход, които дават обещание бърза възвръщаемост или изискват голяма първична инвестиция. Дейностите, които изискват прекалено много време и пари, не могат да се смятат за пасивни и в последна сметка биха могли да саботират вашите финансови цели. Търсете разновидности, които са постоянни, печеливши и надеждни. Затова направете задълбочено изследване.

 istock istock

Колко мога да спечелвам с въздържан приход?

Колко можете да спечелите зависи от това какъв брой труд сте подготвени да положите. Както към този момент споменахме, пасивният приход не значи облага без никакви старания. Трябва да поддържате нещата, които отдавате чартърен. Трябва да напишете книгата или да заснемете видеото. Трябва да създадете неповторима дреха, която хората желаят да купят. Пасивният приход изисква работа!

Източникът на въздържан приход няма да ви направи богати за една нощ, тъй че забравете за всевъзможни схеми за бързо замогване. Но постоянните и печеливши разновидности за въздържан приход могат да ви докарат положителни пари в дълготраен проект. Размерът на вашата облага значително зависи от това коя алтернатива изберете и какъв брой старателно работите върху нея.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bg
По тематаКои специалности докарват най-голям приход у нас
Редактор:
парцел наем блог онлайн бизнес въздържан приход дропшипинг .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->   ×Достъп за логнати консуматори За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име* <
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР