Мечките Теди, Ива, Бойка, Боби и Маринка бяха обстойно прегледани

...
Мечките Теди, Ива, Бойка, Боби и Маринка бяха обстойно прегледани
Коментари Харесай

Прегледаха част от мечките в Белица

Мечките Теди, Ива, Бойка, Боби и Маринка бяха обширно прегледани и им бяха направени голям брой проучвания - ехография, рентгенови фотоси, дентални прегледи и новаторско здравно проучване на слуха със специфична инсталация. Това оповестяват от интернационалната организация " Четири лапи ".

Прегледите са част от годишната стратегия на парка в Белица за поддържане на здравословното положение на животните и даване на оптимално положителни условия за живот.

Екип от шест ветеринарни лекари, експерти на " Четири лапи " – австрийски, български ветеринари и немски експерти от Лайбниц Института за зоопарковете и дивата природа в Германия, извърши прегледите. При тях беше открито, че множеството мечки, които живеят в парка, са здрави и се усещат добре.

Седемгодишният мечок Теди се радва на чудесно здраве. Боби, който страда от коксартроза на задните крака, ще има потребност от всекидневната рехабилитация и адаптиране на лечението си. На мечките Бойка и Маринка им бяха извадени повредени зъби, само че те към този момент се усещат добре след зъболекарските си процедури. За страдание, прегледите откриха и цялостната глухота на най-новия жител на парка, мечката Ива.

" Състоянието на Ива, което евентуално е по рождение, ще наложи да я следим още по-внимателно при интеракциите й с други мечки и вероятно, може да се наложи да не я събираме с другите жители, “ сподели Димитър Иванов, шеф на парка.

Припомняме, че паркът е взаимен план сред Фондация Бриджит Бардо и " Четири лапи " и е избавителен оазис, рехабилитационен център и място за заслон и отбрана на кафяви мечки в неволя.

През последните две десетилетия, паркът дава леговище на голям брой мечки в бедствено състояние, като им обезпечава удобно място за живот в естествени условия и им дава специфична грижа.

В парка за мечки в Белица са настанени 18 мечки от България, Сърбия и Албания, както и други, потърпевши от човешка интервенция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР