Мечета се разходиха вчера посред бял ден по улиците в

...
Мечета се разходиха вчера посред бял ден по улиците в
Коментари Харесай

Мечета се разхождат по улиците в родопско село

Мечета се разходиха през вчерашния ден измежду бял ден по улиците в родопското село Буйново. Двама души рано сутринта подадоха сигнали един след различен, че са ги видели да минават умерено по основния път край плевните им по ярко, сподели кметът на селото Бойко Хаджиев.

Мечетата се появили в региона на боринското село от към 2 седмици. Хората се изредили да снимат първо две мечета, които в продължение на 10 дни си играели на полянка на 200 метра от селото. Видея с мечетата обикалят обществените мрежи. Други две мечета с друга багра са видяни на входа на селото край пътя за Девин. Забелязана е и една огромна мечка на 4-5 км от селото, само че е била сама и най-вероятно е мъжка, споделя Хаджиев. Сигналите до кмета са за общо четири-пет мечета в региона на селото. " Не знаем тъкмо какъв брой са. Явно са изоставени към този момент от майките си, защото стъпки на огромни мечки в близост няма.

Първо ги виждаха хората около самото село, а след това започнаха да влизат по мрачно и в селото, само че към този момент не ги е боязън, любопитни са и денем ги виждат по улиците. Мечетата не вършат пакости към този момент, към момента не влизат в дворовете, само че хората се тормозят, не трябва да навикват диви животни да живеят в селото, какво ще стане като пораснат? Ще търсим природозащитни органиции, да ги хващат и да ги разселват по надалеч. За първи път се случва тук и не знаем по какъв начин да реагираме ", споделя Хаджиев.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР