Мазето“ е майсторски романтичен психотрилър, в който един сериен убиец

...
Мазето“ е майсторски романтичен психотрилър, в който един сериен убиец
Коментари Харесай

Сериен убиец се учи да обича в „Мазето“ от Благой Д. Иванов (предложение за четене)

„ Мазето “ е майсторски сантиментален психотрилър, в който един сериен палач се учи... да обича.

Любовта е магия, която дава крила. Любовта лекува и най-дълбоките рани. Ала любовта е безсилна пред злото, което дреме във всеки един от нас.

Когато той среща Валентина, е уверен, че нищо няма да заплаши щастието им. Докато един ден Звяра – неговата тъмна половина от предишното – не се пробужда и не слага всичко на карта. Защото Звяра е безсърдечен и е подготвен на всичко, с цел да утоли жаждата си.

За да избави обичаната си от чудовището, дремещо в сенките на подсъзнанието му, основният воин ще насочи яростта му другаде. Различни дами ще се трансфорат в косвени жертви на кръвожадните му инстинкти и ще се окажат експонати в неговия пантеон на лудостта – мазето на личния му дом. Докато един ден контролът изцяло не се изплъзне от ръцете му.

Безмилoстна дисекция на интимните взаимоотношения, тази ексцентрична история за пристрастеността дълбае надълбоко в човешката патология и вади на показ най-тъмните и прикрити стремежи.

В духа на романи като „ Катастрофа “ на Джеймс Балард и „ Психо “ на Робърт Блох, Благой Д. Иванов слага под въпрос способността на актуалния човек да се трансформира, както и да преодолее личните си демони в името на другия.

Перверзен хербарий на човешкото, романът разрушава всички табута, а под жанровите рамки и еротичната конспирация се крият непредвидени и разтърсващи истини за странната и от време на време злокобна човешка природа.

В „ Мазето “ нacилиeтo и ceкcът cи пoдeлят cцeнaтa c дръзновен пoдтeкcт, кoйтo щe ни нaкaрa дa ocъзнaeм нeщo, кoeтo e eднoврeмeннo плaшeщo и oтрeзвявaщo: пoнякoгa oмрaзaтa нe e дocтaтъчнa, зa дa рaзруши чoвeк вcичкo – нужнa e и мaлкo любoв.

Но вие не спирайте да вярвате в любовта...

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР