Майсторският клас Големите пианисти-композитори на Людмил Ангелов ще се проведе

...
Майсторският клас Големите пианисти-композитори на Людмил Ангелов ще се проведе
Коментари Харесай

Людмил Ангелов води 10-и майсторски клас

Майсторският клас " Големите пианисти-композитори " на Людмил Ангелов ще се организира за десета поредна година в Нов български университет. Право на присъединяване имат реализатори от 14- до 30-годишна възраст с музикално обучение или особени креативен достижения.

Много от младите пианисти, минали през майсторския клас на проф. Ангелов, през днешния ден са лауреати на влиятелни интернационалните състезания. Пример за това е изключителната млада пианистка Мария-Десислава Стойчева, която получи първата премия и особено отличие за най-хубаво осъществяване на произведения от Панчо Владигеров на интернационалния конкурс " Панчо Владигеров " при започване на юни 2019 година Симеон Златков, който е посещавал майсторския клас на Ангелов, също е измежду лауреатите на този влиятелен конкурс. Друг участник в майсторските класове - Емануил Иванов, стана неотдавна лауреат на състезанието " Казагранде " - един от най-престижните конгреси в Италия.

Кандидатите могат да се записват онлайн на формалния уебсайт на университета www.nbu.bg до 3 юли. Прослушването ще се организира на 7 юли, а образованието ще продължи до 21 юли.

Най-добрите ще вземат участие в галаконцерт на 21 юли в камерна зала " България ". Някои от младите реализатори, посочили извънредно майсторство по време на образованието, ще получат опция да се изявят в концерти в Полша и България, премия да продължат своето обучение при маестрото в Нов български университет и опция за присъединяване в концерт в границите на един от българските фестивали: " Пиано Екстраваганца ", " Варненско лято " или " Софийски музикални седмици ".

Людмил Ангелов е почетен професор на Нов български университет и един от най-хубавите реализатори на Шопен в света. Изпълненията му се излъчват от радио- и телевизионни канали в Европа, Азия и Северна Америка. Той е член-кореспондент на Кралската академия за изящни изкуства в Толедо, Испания, а също създател и артистичен шеф на известния фестивал " Пиано Екстраваганца ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР