Майор Стоян Петков извърши исторически полет за българските военни пилоти,

...
Майор Стоян Петков извърши исторически полет за българските военни пилоти,
Коментари Харесай

ИСТОРИЧЕСКИ МОМЕНТ: Майор Стоян Петков извърши първи самостоятелен полет на F-16

Майор Стоян Петков извърши исторически полет за българските военни водачи, единствено дни преди Празника на Военновъздушни сили – 16 октомври, оповестява Otbrana.com.

„ След един исторически ден за нашето семейство - първият независим полет на F-16. Ти си нашата горделивост, тате! Въпреки всичките неуредици и компликации тук, ти си оставаш нашата канара, на която да се опрем. Гордеем се с теб и те обичаме! “ Това написа във Facebook страницата си преди 10 часа брачната половинка на майор Стоян Петков Уляна под фотографията на водача с едно от децата му. Отзивите са доста. Всички поздравяват българския офицер с този триумф. Браво!

Майор Стоян Петков е инспектор-пилот в авиобаза Граф Игнатиево. До 2007 година учи в Националния боен университет в Долна Митрополия, където приключва магистратура по „ Авиационна техника и технологии”. През 2017 година се дипломира и във Военновъздушния командно-щабен лицей на Военновъздушния университет на Военновъздушни сили на Съединени американски щати. Той е умел боен летец-пилот I-ви клас. От 2010 година лети на изтребител МиГ-29 като част от екипа на авиобаза Граф Игнатиево за бойни наряди и целеви полети.
Заедно с майор Петков на близо от година и половина на тригодишно образование в Съединени американски щати са водачите старши лейтенант Симеон Георгиев, капитан Тодор Тодоров и капитан Александър Велинов. Те са първите четирима от 13 водачи, които ще би трябвало да се образоват на новите изтребители.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР