Маймуни, гущери, миди - поне сто нови вида животни са

...
Маймуни, гущери, миди - поне сто нови вида животни са
Коментари Харесай

Поне сто нови вида животни са открити в Мианма за десет години

Маймуни, гущери, миди - най-малко 100 нови типа животни са открити в Мианма за 10 години, което е знак за " удивителното биоразнообразие " в страната, заяви Агенция Франс Прес, като цитира организацията " Фауна и флора интернешънъл " (FFI).
Началото на " забележителната поредност от открития " е през 2010 година, когато е открита мианмарската чипоноса маймуна, споделят от природозащитната организация.
През последвалите 10 години учени от целия свят обикалят тропическите гори, изследват пещери, реки и карстови скални обединения.
" Мианма е дом на биологично благосъстояние, за каквото доста страни могат единствено да мечтаят. Горите й са населявани от някои от най-забележителните представители на дивата природа в Югоизточна Азия ", се показва в известие на FFI. Оттам предизвестяват, че дивата природа може да бъде застрашена от индустриалната човешка активност.
От организацията са изготвили лист с новооткритите типове в страната, измежду които са месоядeн охлюв, 17 типа сладководни миди, пещерен рак, 37 типа гущери, обитаващи карстови обединения в източната част на страната и други.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР