Майкрософт (Microsoft Corp.) се превърна в най-скъпо оценената компания в

...
Майкрософт (Microsoft Corp.) се превърна в най-скъпо оценената компания в
Коментари Харесай

Пазарната капитализация на Майкрософт надвиши един трилион долара


" Майкрософт " (Microsoft Corp.) се трансформира в най-скъпо оценената компания в света с пазарна капитализация над 1 трилион $, откакто през петъчната търговия на Уолстрийт нейните акции нарастнаха с нови 2,8% до рекордно равнище от Щатски долар 131,40. Само в границите на последните четири следващи сесии на търговия акциите на Microsoft нарастнаха с близо 10%, а от началото на годината - с цели 30 на 100.

След петъчното следващо възходящо придвижване, пазарната стойност на софтуерния колос доближи 1,007 трилиона $, като на днешния извънборсов пазар акциите не престават да нарастват с 1,26% към нов рекорден ценови връх от Щатски долар 133,05 за една акция.

" Майкрософт " съумя да доближи пазарна капитализация от 1 трлн. $ за пръв път в края на април, трансформирайки се в едвам трета компания, която доближи тази шампионска кота, откакто преди този момент сходно нещо реализираха единствено фирмите Apple и Amazon, напомня БНР.

Рязкото повишаване на акциите на Microsoft напоследък докара до откъсването на компанията по пазарна стойност с повече от 100 милиарда $ пред Amazon.com, чиято капитализация в края на предходната седмица доближи 881,2 милиарда $ макар повишаване на нейните акции в петък с 2,8% до 1806 $ за акция, защото те към момента се търгуват с 11,5% под рекордния връх към Щатски долар 2039 от 4-ти септември 2018-а година.

На трета позиция е компанията Apple с пазарна капитализация от близо 875 милиарда $, макар че в петък и нейните акции нарастнаха мощно с 2,7%, само че към момента са с 18% под техните и рекорден исторически връх към Щатски долар 232,07, доближат на 3-ти октомври 2018-а година.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР