Майките много внимателно избират в какви дрехи да обличат бебетата,

...
Майките много внимателно избират в какви дрехи да обличат бебетата,
Коментари Харесай

Дрехите на кърмачките трябва да бъдат само от естествени материи

Майките доста деликатно избират в какви облекла да обличат бебетата, с цел да не възбудят алергична реакция

Изследване демонстрира, че би трябвало да са извънредно грижливи и когато избират облеклата и какво носят самите те, до момента в който кърмят.

Учени от Харвардския университет се натъкват на нездравословни субстанции – перфлуорирани алкил сулфонати ( PFAS ), в млякото на кърмещи дами.

Тези химикали се влагат най-много в текстилната индустрия. А се оказва, че те елементарно навлизат от облеклата в кожата, след това в кръвта, разнасят се в организма на майката и попадат в кърмата. Бебето ги получава дружно с млякото.

В 3-годишното проучване учените всеки месец са анализирали кръвни проби на майки и децата им. Резултатите демонстрират, че когато ги има в кърмата, с всеки месец концентрацията на перфлуорирани алкил сулфонати в организма на кърмачетата се покачва.

Това буди безпокойствие, защото нездравословните съединения се разграждат постепенно и подлагат на риск нежното детско здраве. Те отслабват имунната система и могат да причинят разнообразни аномалии, предизвестяват откривателите.

Кърменето е жизненоважно и извънредно потребно за бебетата , само че майките би трябвало деликатно да сортират облеклата си, споделя ръководителят на изследователския екип проф. Филип Грейджийн.

За предпочитане е те да са от екологично чисти материи на сертифициран и производители

Въпреки че кърменето е нещо естествено, то не е наложително да е комфортно за доста дами. Ако чувствате, че ви е мъчно да кърмите – изключително първоначално – не се безпокойте! Не сте сами и истината е, че лишава известно време, малко самообладание и някакви старания, с цел да разберете какво ще ви е комфортно да носите, до момента в който кърмите.

Освен четенето за кърменето и многото процедура, различен фактор, който може да ви помогне да кърмите сполучливо, е изборът на облекла, комфортни за кърмене. Материята е значима, само че още по-важна е и кройката. Практичният избор на облекла за кърмене може да е ключът към едно по-добро преживяване, до момента в който храните вашето бебе!

3 съвета за избор на облекло за кърмене

Би било занимателно да пазарувате нови облекла, подобаващи за кърмене, само че истината е, че всичко, което би трябвало да извършите, е да ревизирате дрешника си. Не е належащо да купувате нови облекла, които са особено направени за кърмене — всичко, от което се нуждаете, е малко креативност.

Когато избирате рокли и облекла, подобаващи за кърменето, просто би трябвало да запомните тези препоръки:

  1. ТРЯБВА ДА Е УДОБНО

Тъй като ще носите облеклата си през целия ден, би трябвало да се чувствате удобно в тях. Носете нещо, което може да е върху вас, без да усещате болежка или сърбеж. Освен това, защото може да поставите бебето си върху роклята си, пробвайте се да изберете меки облекла без твърди декорации като пайети, капси, ципове и така нататък

  1. МАТЕРИЯТА ТРЯБВА ДА Е ДИШАЩА

След това оказва помощ изборът на облекло за кърмене от дишаща материя като памук. Когато кърмите, вие ще бъдете в непосредствена непосредственост до бебето си и синтетичната тъкан може да накара и двамата да се чувствате неловко.

  1. ТРЯБВА ДА Е РАЗТЕГЛИВО

И най-после, също по този начин оказва помощ да намерите рокля или топ, които са много еластични, като да вземем за пример нещо от памучно трико. Ще би трябвало да приспособите бебето си, а еластичният материал ще ви даде повече място за придвижване. Еластична материя също ще падне добре на верните места, като по този метод ще бъдете добре покрити с бебето, в случай че сте на обществено място.

Инфо: www.verywellfamily.com

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР