Майки на деца със специални образователни потребности са били помолени

...
Майки на деца със специални образователни потребности са били помолени
Коментари Харесай

Молели родители на деца със СОП да не ги водят на тържества

Майки на деца със специфични просветителни потребности са били помолени да не водят децата си на тържествата по случай 8 март, с цел да не "развалят " прекарването за останалите деца, заяви Дарик.

От това се оплакаха в обществените мрежи десетки родители от разнообразни обитаеми места в страната. Оказва се, че има честа процедура на уединяване на децата им във връзка разнообразни тържествени мотиви и мероприятия в детските градини. Малчуганите не са включени в квалифицираната стратегия със стихчета, песни и танци, тъй като имат говорни проблеми или не се оправят добре с текста на някоя пиеса в детската градина.

Една такава обстановка в столична детска градина провокира извънреден отзив в обществените мрежи. Авторът на обявата е Мария Пеева, известна в интернет като създател в уеб страницата „ Мама нинджа “. До нея са достигнали първо сигналите на майки, които са били отпратени от тържествата за Деня на дамата, а след разразилата се полемика в една професионална група за учители във фейсбук се разсънва възмущението на Мария Пеева поради съответен коментатор – академични учител по педагогика.

"На 8 март получих писмо от майка, която беше смутена и показа, че три майки на деца от групата й се оплакват, че в детската градина са отказали на децата присъединяване в тържествата, като става дума за 3-годишни деца, които не могат да приказват. Дори не ставаше дума дали децата са със специфични просветителни потребности, с диагноза или положение или просто деца, които не са се научили да приказват.

Майката беше смутена и ме помоли да споделя и аз го направих. Някой е споделил този пост във групата конгрес за разискване на просветителни проблеми. Доц. Елена Петкова ме беше тагнала в отговора си и нейният отговор беше много провокативен и високомерен към тези деца. Тя споделя, че в случай че едно дете трябвало да мяука на сцената единствено и единствено да бъде там, дали ще сме удовлетворени от това. По този метод се изрече ", споделя Мария Пеева.

Често пъти родителите не желаят да разкрият учителите и детските градини, в които срещат сходно отношение. Факт е обаче, че сигнали за такова отношение към децата има в другите краища на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР