Майки на деца с увреждания са в Народното събрание и

...
Майки на деца с увреждания са в Народното събрание и
Коментари Харесай

Майки на деца с увреждания са в парламента, отказват да напуснат до оставката на Борисов |

Майки на деца с увреждания са в Народното събрание и отхвърлят да го изоставен до момента в който министър председателят Бойко Борисов не подаде оставка.

Те се намират в деловодството на някогашния партиен дом и чакат депутатите, с цел да подпишат заявления, че поддържат митинга, че приканват Висш съдебен съвет да освободи основния прокурор Иван Гешев и че са съгласни Народното събрание да бъде разхлабен.

Декларация да си подаде оставката е изпратена и на премиера Борисов.

Ако Бойко Борисов си подаде оставката, ще станем и ще си тръгнем. В противоположен случай оставаме тук да чакаме народните представители да дойдат и да подпишат декларациите, разгласи Никола Вапцаров, който бе ръководител на инициативния комитет на Мая Манолова за кметските избори в София.

Депутати от Българска социалистическа партия към този момент са взели декларацията и са дали обещание да го обсъдят на съвещание на ПГ. 



Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изясни, че не може да допусне майките в Народното събрание поради заповед от министъра на опазването на здравето за пропускателния режим поради ковид. Караянчева изясни, че майките желаят да беседват с народните представители и в писмото им до нея написа. " апелирам да намерите достолепие да се срещнем с вас " от 16-18 септември. “На момента, поради че сме дружелюбни, съм изпратила писмото до всички групи. Ще се направи по график, когато решат другите сътрудници ”, сподели Караянчева. Тя сподели, че е декларирала желанието на ГЕРБ за среща и Светлана Ангелова ще ги одобри. “Няма да разреша в Народното събрание да се вършат провокации, това, което се случи предишния път със сестрите ”, зарече се Караянчева и прикани НСО да си прави работата. “Аз се удивлявам какво прави и детенце с тях. Мястото на едно дете не е в Народно събрание ”, сподели още тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР