Майката на покойната 15-годишна Даная Ани Стоянова призова за оставка

...
Майката на покойната 15-годишна Даная Ани Стоянова призова за оставка
Коментари Харесай

Майката на Даная: Бялата мафия уби детето ми и ще обърнем света, за да спрем това

Майката на починалата 15-годишна Даная Ани Стоянова прикани за оставка на шефа на УМБАЛСМ " Пирогов " Валентин Димитров поради несъответстващата организация на работата в болничното заведение и пропуските по време на лекуването на детето ѝ.

Стоянова упорства и за оставката на здравния министър проф. Христо Хинков, който тя упреква за това, че " легитимира най-тежките корупционни модели в опазването на здравето ".

Позицията ѝ пристигна часове откакто bTV сподели серия от проблеми при хоспитализирането на детето през май - от първичния обзор, през неналичието на главен кръвосъсирващ медикамент, дефицита на експерти по неврохирургия и неприемливо жестоко отношение на шеф на клиниката по Детска неврохирургия по отношение на майката.

Тя приканва " всички почтени медици, хората да не се опасяват повече от истината " и дружно " да изринем същинските отговорни за погрома на здравната ни система ".

" Бялата мафия, да, по този начин ще я нарека, умъртви детето ми и ще обърнем света, в случай че би трябвало, с цел да спрем това! Моля всички почтени медици, хората да не се опасяват повече от истината и да застанем на страната на живота и честността, на страната на бъдещето за нас и децата ни ", написа Ани Стоянова.

Тя акцентира, че няма искания към ИСУЛ, където Даная е минала през няколко проучвания, нито към чиновниците в Детската реанимация на " Пирогов ", които " направиха всичко по силите си и също бяха сюрпризирани от неналичието на реакция от Клиниката по неврохирургия ".

" Нямам срещу специализантите, надълбоко почитам избора им на специалност, само че имам срещу това, че за толкоз време болничното заведение не е обезпечена от експерт, който да поеме незабавни случаи и да пристъпи към хирургия при потребност... ", споделя тя.

" Знаете ли какъв брой в действителност ме боли, че в този случай един или двама специализанти ще би трябвало да понесат персонална отговорност за това, че са били оставени от управлението им да дават отговор за случаи, за които към момента нямат нужната подготовка! Боли ме, тъй като знам, че те не са могли да откажат, да се опълчват на безумни управнически решения, които ги пращат за пушечно месо! И тях и децата ни ", споделя още Ани Стоянова.

" Не са отговорни и единиците висококвалифицирани експерти, които имат своята потребност от физическа отмора! Хора, които са на ръба на силите си, тъй като към този момент са единици в тази страна.

" Истински отговорните са тези, които управляват това - шефа на болничното заведение, министъра на опазването на здравето, който за четири месеца не направи нищо с изключение на да легитимира най-тежките корупционни модели в опазването на здравето. Случаят с Майчин дом го сподели толкоз ясно, казусът с шефа на Шейново, случая Емин.

Тя припомня и за неналичието на прогрес по построяването на толкоз дълго обсъжданата нова детска болница. По думите ѝ, публичният съвет по плана не е съумял да одобри " един ред за действието си " за последните два месеца, само че в това време подлага членовете си на напън за " единна връзка по тематиката ".

" И до момента в който някой си играе на къща от карти за следващ път, аз не мога да прегърна детето си, моята Даная, моето бебче, моето слънчево момиче. И в никакъв случай повече няма да мога. Но това, което мога е да се боря и поради нея, поради всички деца като нея и няма мощ в тази страна, която да ме спре ", написа още Ани Стоянова.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР