Майката на доц. Атанас Мангъров е починала на 13 август

...
Майката на доц. Атанас Мангъров е починала на 13 август
Коментари Харесай

Мангъров потъна в скръб. Загуби най-близкия си човек

Майката на доцент Атанас Мангъров е умряла на 13 август на 101-годишна възраст. Скръбната новина заяви самият той в своя фейсбук профил, съобщи „ Ретро ”.

Доцентът съумял да извърши последното предпочитание на своята майка Елена, което било да я заведе на море. Тя навърши 101 години през април. Майката на имунолога също бе известна лекарка и дълги години е била шефка на детското поделение в болничното заведение в Стара Загора.
-->
Медицина приключила в Загреб, Хърватия. Д-р Мангърова, известна и с моминската си фамилия – Костова, приживе са радваше на трима внуци и една правнучка. Столетничката бе заможна, само че не живееше в пищен разкош. В края на дните си тя обитаваше прословутия апартамент на Мангъров за милион на столичната ул. „ Оборище “, който се намира в прилежаща кооперация на тази на примата Лили Иванова. Д-р Мангърова с покровителството на сина си го закупила през 2005 година не от кого да е, а от децата на Апостол Карамитев. Любопитна детайлност е, че жилището е принадлежало на артиста, само че синът му Момчил и щерка му Маргарита, по това време емигранти, сметнали, че нямали потребност от него.

Д-р Елена Мангърова е родом от Ивайловград, само че прекарва по-голямата част от живота си и професионалната си кариера в Стара Загора, по тази причина мнозина я считат за заралийка до края на живота ѝ. Тя произлиза от известна фамилия, а нейният татко е бил духовник, който свалял расото поради бялата престилка, тъй като бил по едно и също време с това и педиатър. Приживе майката на Мангъров разказваше, че тъй като били 5 деца, се налагало да си оказват помощ. Първо тя работела, с цел да оказва помощ на единия си брат да приключи медицина, след това той изкарвал пари и давал на нея.

За дългогодишната си лекарска процедура тя съумяла да натрупа солидно благосъстояние. След кончината ѝ наследството ѝ ще бъде поделено сред сина ѝ и тримата внуци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР