Майката на детето Буда, което се роди в домашни условия

...
Майката на детето Буда, което се роди в домашни условия
Коментари Харесай

Майката на детето Буда иска вкъщи, съдът решава дали да я остави в психиатрията

Майката на детето Буда, което се роди в домашни условия и живя 3 години без акт за раждане и ЕГН, ще апелира решението на съда да остане в Центъра за психологично здраве за месец. Това удостовери бранителят ѝ юрист Евгени Костадинов пред TrafficNews .
Прочетете още
Делото пред Пловдивския областен съд е планувано за 18 май четвъртък в 15:30 часа.

В началото на предходната седмица, Районен съд-Пловдив реши Галя Танева да се лекува в психиатрията през идващите 30 дни. Последните 2 седмици, през които тя е на лекуване в центъра  са ѝ повлияли доста добре на психологичното здраве. По време на съвещанието в Районния съд, юрист Костадинов изиска от магистратите 43-годишната жена да продължи лекуването си в домашни условия, само че настояването му не беше почетено.

Диагнозата на Галя Танева е лека форма на шизофрения, само че съгласно бранителят ѝ, след привършване на лекуването тя ще е напълно нов човек.

Припомняме, че по време на съвещанието пред залата се стекоха хора от цялата България, пристигнали да поддържат 43-годишната майка, викайки „ независимост ” по коридорите на правосъдната палата. След ескалация на напрежението те бяха изведени от правосъдната защита, а самото съвещание се организира при закрити врата.  

Галя Танева притегли публичното внимание, откакто три години отхвърляше да записва своето дете в „ дяволската система ”. Така то нямаше ЕГН и не можеше да се възползва от каквито и да е обществени придобивки. Детето, кръстено Буда, е родено от нея вкъщи, без лекарска помощ. Оказа се, че това не е първото раждане в домашни условия на майката. За страдание първият опит е бил несполучлив и детето е умряло.

3-годишното момченце Буда към този момент има законно име и служебно издадени документи. Детето получи името Атанас, а все още е настанено със статут на краткотрайна протекция в приемно семейство. То ще има персонален доктор и ще може да посещава детска градина.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР