Майката на 3-годишното момче от София, което почина след като

...
Майката на 3-годишното момче от София, което почина след като
Коментари Харесай

Майката на починалото момченце от София, огласи името на лекарката, отказала да го приеме

Майката на 3-годишното момче от София, което умря откакто мина през три лечебни заведения, огласи името на лекарката, отказала за одобри детето за лекуване в Националната педиатрична болница „ Проф. Иван Митев “. " Това е доктор Елена Паскалева-Георгиева, която е експерт педиатър и детски пулмолог в София с над 35 години опит, написа Трафикнюз.

Това е съществото (Елена Георгиева) което отхвърляше да одобри моето дете, до момента в който го гледаше по какъв начин умира. Как спите, по какъв начин се гледате в огледалото! ", са думите на скърбящата майка в обществената мрежа.   

Веднага след публикуването на поста под него започнаха да се натрупат гневни мнения по адрес на лекарката. Освен упреци в липса на човечност и професионализъм, има и апели тя да бъде съдена и да й се лишават лекарските прави. Малцина са се осмелили да заявят, че при недоказана виновност е незаслужено лекарката да бъде подлагана на обществено линчуване.

Д-р Елена Паскалева-Георгиева е приключила Медицинския университет в Пловдив през 1982 година Специализира " Детски заболявания " и " Детска пневмология " през 1988 година и 2017 година От 2009 година е експерт по здравен мениджмънт. През 2015 година доктор Георгиева става лекар по медицина след отбрана на дисертационен труд на тематика „ Диагностично-терапевтичен метод при бронхообструктивен синдром в ранна детска възраст “.

От 2001 година се занимава с хомеопатия. Член на Европейското респираторно сдружение и Български лекарски съюз.

Над 10 години е в Клиника по пулмология с интензивно поделение на Педиатричната болница „ Проф. Иван Митев “.

Близка на майката написа още една история от практиката на доктор Елена Паскалева-Георгиева:

„ Тази жена преди седем години, на половин отворена врата ми заяви болестта на сина ми. Той беше бебе на 50 дни, а тя нямаше смелостта като доктор да застане да приказва с мен. И по този начин към този момент сме на 7 години ни оказват помощ всички други лекари в педиатрията, само че за жал предходната година още веднъж се сблъскахме с нея, тъй като е пулмолог. Синът ми заставам 10 дни в болничното заведение с температура и тя го наблюдаваше сякаш тъкмо заради подозрения за пневмония. 

Слагаше слушалка и си тръгваше, до момента в който не изпълни с течност дроба и ни откараха в Пирогов за незабавна интервенция, тъй като тази жена 5 дни не предприе нищо. Мълча си и дума не обели, а ни познава доста добре. Отгледах детето си в педиатрията, само че тази жена за мен не е никакъв експерт, никакъв човек. Направо съм гневна и ядосана. Думи нямам за безочието им “.

Според д-р Атанас Мангъров, шеф на Криниката по детски инфекциозни заболявания към Инфекциозна болница - София, обаче умрялото момченце не е имало никакъв късмет да бъде избавено.

" Където и да беше детето, щеше да загине. При скоротечните вирусни инфекции няма средство, с което да се влияе на причинителя. Не може да се каже, че има забавяне. В момента в София има стотици деца с температура 40 градуса и другите признаци на вирусни болести, които обаче при 99 и от горната страна % приключват удобно. В редки случаи нещата потеглят изкривено, което се дефинира от взаимоотношението сред детето и вируса, който го е нападнал ", съобщи пред " 24 часа "  д-р Атанас Мангъров.

Според него аутопсията евентуално ще потвърди или тежка пневмония, или мозъчно инфектиране, или миокардит. Няма характерни признаци, които от първия миг да подсказват трагичното развиване в рамките дневно, добав доктор Мангъров.

Починалото момченце е получило обриви, съпроводени с висока температура, поради което родителите първо са го закарали в Националната педиатрична болница. По думите им откакто в продължение на два часа не им обърнали внимание, те отишли в болница " Лозенец ", където пък ги върнали за домашно лекуване.

Детето обаче се влошило и се върнали в педиатрията. Там чакали близо 2 часа за хоспитализация. От лечебното заведение не приели детето, защото нямали свободни кревати. През това време момченцето колабирало. Семейството бързо тръгнало към " Пирогов ", където детето издъхнало.

" В приемния кабинет, на кушетката пред тях, моето дете умираше. Те това доста добре го видяха. " Нямаме свободно легло ". Спешното легло в болничното заведение било резервирано за някакъв човек, за 15 ноември, който трябвало да пристигна. Неколкократно ни помолиха да си тръгнем, тъй като детето не е в тежко положение, можело да се предвижва ”, разказха почернените родители. Според тях те съвсем два часа на вятъра са се молили на дежурната лекарка.

" През сълзи я молех, единствено да видят какво му е на детето и да го вкарат някъде да видят какво му е ", обясни майката.

Опечаленото семейство е изрично, че забавянето е довело до гибелта на детето. По думите им това е безмилостна свирепост и закононарушение. Те имат вяра, че късмет за детето им е имало.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР