Майката на 23-годишен израелски американец каза пред CBS News, че

...
Майката на 23-годишен израелски американец каза пред CBS News, че
Коментари Харесай

Майка на изчезнал израелски американец казва, че вярва, че той е заложник в Газа

Майката на 23-годишен израелски американец сподели пред CBS News, че има вяра, че синът й може да е един от най-малко 22-ма американци, които са били пленени в Газа след невижданата офанзива в събота в Израел от бойци на Хамас.

Херш Голдбърг-Полин, американец от израелски генезис, в началото роден в Чикаго, участва на фестивала за танцова музика в южния израелски кибуц Реим покрай линията Газа, когато стартира кървавата инвазия на бойци на Хамас — офанзива, която в последна сметка остави гибелта на минимум 260 гости на фестивала.

Баща му Джонатан Полин сподели пред CBS News в неделя, че Голдбърг-Полин е изпратил на родителите му две къси известия в събота сутринта, когато офанзивата е почнала. Първият сподели единствено „ Обичам те “, а вторият единствено: „ Съжалявам “. Това беше последното взаимоотношение, което Голдбърг-Полин имаше с родителите си.

Говорейки с CBS News по телефона в сряда, майката на Голдбърг-Полин, Рейчъл Полин, сподели, че е съумяла да приказва с трима оживели от фестивала, които са били с Хърш и е събрала от голям брой свидетелски разкази че синът й може да е още жив и да е пленник.

Когато офанзивата стартира, Рейчъл Полин споделя, че има вяра, че синът й „ в действителност е избягал и е стигнал до колата, с която са пристигнали на фестивала, и са избягали “, преди да стартират да валят ракети на пътя.

„ Те отбиха в профил на пътя, където имаше бомбоубежище и публично надземно бомбоубежище и куп други коли с купонджии стопираха и всички избягаха от колите си в това бомбоубежище… имаше почти 30 души, някак разрушени вътре в тази циментова структура “, сподели тя пред CBS News.

Скоро по-късно, сподели Рейчъл Полин, тези вътре чуха пукотевица отвън убежището, което беше бързо последван от членове на Хамас, които идват до отворената врата на постройката и хвърлят ръчни гранати вътре, убивайки мнозина - в това число най-хубавия другар на Хърш.

„ След това стана доста безшумно, тъй като, знаете ли, всички бяха ранени или бяха мъртви или, знаете, недееспособни и по-късно терористите влязоха за няколко минути “, сподели майката на Полин, цитирайки оживелия очевидец разкази на тези, с които е говорила.

„ Имаше няколко минути и по-късно терористите влязоха вътре с оръжията си и споделиха „ всеки, който може да стои, да стане и да излезе с нас, или ще ви убием “, сподели тя.

Атаката с граната от екстремисти бе отнесла ръката на Херш, само че той беше жив и можеше да се изправи и да последва екстремистите от убежището, сподели тя.

Голдбърг-Полин съумя да употребява опита си като доктор, с цел да сложи турникет на ръката си, описаха очевидци, които са били с него, на майка му.

Рейчъл Полин споделя, че има вяра на изображение, което е видяла циркулиращ в обществените медии наподобява демонстрира Голдбърг-Полин в бомбоубежището преди офанзивите с гранати.

„ Отчаяно се опитвахме да разберем къде е той и някой разгласява фотография в обществените медии от задната страна на това бомбоубежище, което вървеше към вратата. И можехме да забележим отляво, облегнат на стената, можехме да забележим, че това беше Херш ", сподели тя.

Свидетели, някои от които са избягали, правейки се на мъртъв, споделиха, че Херш „ не е крещял, не е крещял, той е бил доста спокоен и в схващане и е станал “, съгласно Рейчъл Полин.

Петима или шестима от тези, които напуснаха с Хамас, „ бяха качени на задната част на пикап “, в това число Херш, сподели Рейчъл Полин пред CBS News.

„ Последното известно местонахождение при следене на телефона му беше на границата на Газа “, сподели тя.

„ Знаем, че той е тежко ранен и е държан пленник и това е, което знаем “, добави тя.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР