Майката на 15-годишното момиче Ани Стоянова поиска нова проверка срещу

...
Майката на 15-годишното момиче Ани Стоянова поиска нова проверка срещу
Коментари Харесай

До дни приключва поредната проверка на “Пирогов” по случая “Даная”

Майката на 15-годишното момиче Ани Стоянова изиска нова инспекция против болничното заведение, откакто в началото одит хвърли виновността върху фамилията на Даная, което неглижирало главното й заболяване. Стоянова дефинира това мнение като “лъжа ” и “манипулация ” и напомни, че в действителност три дни не е имало неврохирург и се е наложило тя да търси подобен в обществените мрежи.

 

Журналистическо следствие сподели, че има основни разминавания в данните за лекуването на Даная в “Пирогов ”. Разследването е на Валя Ахчиева. То на процедура освети, че лекарите дават разнообразни пояснения за лекуването на умрялото момиче пред организация “Медицински контрол ” и журналистката.

Това е третата инспекция на случая. Тя инспекция е почнала след среща сред Стоянова и здравният министър Христо Хинков.

 

След като се запознае с резултатите от провеждащата се сега втора инспекция на обстоятелствата към гибелта на 15-годишната Даная, здравният министър ще образува екип, който още веднъж да ревизира всички условия по случая, обясниха от министерството. 

 

Стоянова изиска оставката на шефа доктор Валентин Димитров. Димитров продължава да бъде шеф на " Пирогов " в изискванията на подхванати от страна на здравния министър дейности за освобождението му, които бяха спрени от Софийския градски съд. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР