Майкъл Джексън подправял документи, за да си набавя медицински препарати,

...
Майкъл Джексън подправял документи, за да си набавя медицински препарати,
Коментари Харесай

Майкъл Джексън имал 19 фалшиви лични карти

Майкъл Джексън подправял документи, с цел да си набира медицински препарати, предизвикващи наркотична взаимозависимост. Това разкрива новият документален филм „ TMZ проверява: Кой в действителност умъртви Майкъл Джексън “, фрагменти от който цитира New York Post.

Кралят на попа, който през вчерашния ден щеше да навърши 64 години, употребявал 19 подправени персонални карти – с тези документи той се обръщал към разнообразни лекари, които му давали предписания за медикаментите. „ Майкъл значително е виновен за личната си кончина, само че здравната общественост, без подозрение, му е оказала огромна помощ “, разяснява пластичният хирург на артиста Хари Гласман.

Въпреки че за гибелта на Джако бе упрекнат друг доктор - Конрад Мъри, който постоянно му предписвал пропофол, актьорът през целия си живот е имал проблеми с разнообразни препарати. Във кино лентата се акцентира, че и доста други медици са угаждали на хипохондрията му. Детективът от полицията в Лос Анджелис Орландо Мартинес счита, че точно лесният достъп до разнообразни субстанции е станал причина за гибелта на попзвездата. „ Обстоятелствата са водели до гибелта му в продължение на години. Всички тези медицински експерти са разрешили на Майкъл да диктува личните си условия, да получава медикаментите, които желае, когато ги желае, където ги желае. Всички те са причина той да е мъртъв през днешния ден “, споделя Мартинес.

Освен пропофола, който употребил като сънотворно, изключително когато се подготвял за турне, музикантът постоянно прибягвал и до мощния упоителен аналгетик меперидин. Докторите от време на време даже му разрешавали да си инжектира пропофола самичък, макар че това е медикамент, който не трябва да се съхранява отвън болнични заведения. Злоупотребата с сходни препарати довела до блестящо изразени признаци на параноя, тревога и обсесивно държание. Това вижда режисьорът Кени Оргета през 2009-а по време на подготовките с артиста за турнето му This Is It. В мейл той сигнализира, че най-хубавото, което може да се направи за Джако, е да бъде извикан психиатър, който да диагностицира положението му.

Всичко стартира през 1984 година, когато артистът получава изгаряния на скалпа от пиротехническите резултати, до момента в който снима реклама на Pepsi, и лекарите му дават мощни болкоуспокояващи, с цел да се възвърне. По думите на самия Джексън, през идващите години опиатите превземат живота му. „ Станах все по-зависим от болкоуспокояващите, с цел да изкарам дните от турнето “, споделя суперзвездата в архивен аудиозапис, обяснявайки за какво е отменил последната част от международната си обиколка Dangerous през 1993 г. „ Минавам през пъкъла по време на турнета “, признава той.

Нещата се утежняват още повече, когато Майкъл се сприятелява с известния холивудски кожен лекар Арнолд Клайн. Той призна, че е давал на артиста опиоида демерол дружно с други субстанции. Изпълнителният продуцент на TMZ Харви Левин, на който Клайн се изповядва в изявление през 2009 година, разкрива, че за Джако е било „ рутинно “ да се друса с демерол в клиниката на Клайн „ часове наред “. Поп-кралят дори загатва веществото в песента си от 1997 година Morphine.

Деби Роу – някогашната втора брачна половинка на Майкъл Джексън и здравна сестра, която години наред е работила като помощник на Клайн, споделя, че докторът бил прочут с това, че е подготвен да прави неетични неща, с цел да ухажва холивудския хайлайф. Твърди се, че кожният лекар е предоставял подправени документи за артиста. Джексън си основал 19 подправени самоличности, с цел да си набира разнообразни медикаменти, а Клайн водел специфична книга, в която отбелязвал кои предписания отиват към всяка от тези самоличности.

Майкъл Джексън умря пред юни 2009 година 50-годишният реализатор на Thriller бе открит безжизнен в дома си, откакто бе получил сърдечен арест, породен от медикамента пропофол. Личният доктор на артиста доктор Конрад Мъри пое цялата виновност и през ноември 2011 година бе наказан за непредумишлено ликвидиране на 4 години отнемане от независимост. От тях  той излежа по-малко от 2, само че понесе тежестта на публичната ненавист поради гибелта на любимеца на милиони почитатели по света. Мъри, който е казвал, че е бил доста угрижен за Джексън, твърди, че нищо от информацията за подправените документи и снабдяването от други сътрудници не е било споделяно с него. По думите му, Майкъл се държал по този начин, като че ли той е единственият му доктор. „ Майкъл Джексън беше наркозависим и занаятчия в операцията, тъй като и аз самият бях манипулиран от него “, заключава Мъри.

Световната премиера на документалния филм „ TMZ проверява: Кой в действителност умъртви Майкъл Джексън “ ще бъде във вторник, 6 септември, по телевизия Fox.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР