Майка снима спящата си дъщеря в 20-секундно видео и това

...
Майка снима спящата си дъщеря в 20-секундно видео и това
Коментари Харесай

Тя направи видео на бебето си и така спаси живота му

Майка снима спящата си щерка в 20-секундно видео и това оказа помощ да се избави живота на бебето. Когато дъщерята на Джейд се разболя, тя нямала никакви терзания.

В последна сметка дребните деца са предразположени към всевъзможни настинки. Подобно на добра майка, Джейд завела съкровището си на лекаря, а след прегледа, при който не били открити рискови аномалии, дамата и бебето се прибрали.

Случилото се тогава обаче не се вписва в никаква рамка за елементарна простуда. Находчивата майка съумяла да снима положението на щерка си във видеото, което ѝ избавило живота.



Обикновена простуда

30-годишната Джейд споделя, че бебето ѝ Ела хващала простуда много постоянно и фамилията към този момент е привикнало с това, изключително откакто лекарят обяснил, че сходно положение е напълно обикновено за малко дете.

Този път всичко почнало по познатия метод - момиченцето стартира да киха, кашля и имало " сополи ". Разбира се, Джейд отишла напряко при лекаря. Той, всекидневно прегледайки момичето, постановил диагноза - елементарна простуда и предписал общоприети медикаменти за такива случаи.

Плашещи признаци

Успокоената майка се прибрала у дома, където оставила щерка си под грижите на майка си и отишла в магазина, с цел да поглези с нещо вкусно болната Ела. Преди Джейд да успее да стигне до маркета не надалеч от вкъщи, телефонът ѝ иззвънял и майка ѝ поискала тя незабавно да се върне вкъщи, защото положението на бебето я плаши.

След като се прибрала, Джейд видяла, че момиченцето ѝ се задушава, а кожата му придобива синкав нюанс. Тя незабавно извикала кола за спешна помощ, след това измерила температурата на детето и стана още по-нервен - защото тя била близо 39 градуса.

После Ела спря да задъхва, кожата ѝ се върна в естествен цвят и момиченцето ненадейно заспало. Буквално незабавно, по бузите на бебето внезапно се появили бадемови петна. Не знаейки по какъв начин да помогне на бебето, майката решила да снима положението ѝ на видеото, с цел да го покаже на незабавните лекари.



Здраво бебе?

Няколко минути по-късно лекарите се обадили на Джейд и ѝ споделили, че са в огромно запушване, съветвайки майката да не губи време и да заведе бебето сама в незабавната клиника. Без да губи нито минута, тя сграбчила спящата щерка, възпламени колата и се втурна към болничното заведение с неистова скорост.

Когато майка и щерка дойдоха в клиниката, бебето изглеждало напълно обикновено - нямало по-странни сини или плашещи петна. Телесната температура също се нормализирала. На външен тип това било безусловно крепко дете, което довело лекарите до неразбиране.



Полезно видео

Тук роля изиграло видеото, което умната майка снимала. 20-секундното видео пояснило на лекарите, че момиченцето има сепсис - направени били всички проби, нужни за идентифициране на това заболяване, и след по-малко от час диагнозата е доказана.

Лекарите незабавно дават на детето интензивна терапия, която избавила живота му. Описаното от майката положение - дисфункция на дихателните органи, синкав звук на кожата, висока температура и по-късно странни петна по лицето посочили, че сепсисът на момичето към този момент е минал в тежък етап, идващият стадий след който е септичен потрес, който във всеки втори случай води до летален излаз за пациента.



Възстановяване

Бебето прекарало съвсем 14 дни в болничното заведение, след което изцяло възобновено било изписано вкъщи. През цялото това време майката била с щерка си, радвайки се, че е предположила да снима видео, което разрешило на лекарите бързо да слагат диагноза.

Таткото на момичето, извикан небрежно у дома от командировка, всеки ден посещаваше девойките си в болничното заведение дружно с по-големия си брат.

Днес момичето е изцяло крепко и се занимава с значими задания за всяко дете - тича, играе и се забавлява с връстниците си.

източник: zdrave.to







Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР