Майка на близначета от Пловдив, която беше прикована в инвалидна

...
Майка на близначета от Пловдив, която беше прикована в инвалидна
Коментари Харесай

Да помогнем на Костадинка: Близнаци броят всяко изправяне на майка си от инвалидната количка

Майка на близначета от Пловдив, която беше прикована в инвалидна количка, прави първите си крачки. За Костадинка Канева, която е с диагноза множествена склероза, сме ви разказвали преди няколко месеца в bTV новините.

Сега ви демонстрираме мощния дух на една майка, решена да проходи още веднъж в името на децата си.

7 -годишните близнаци Стефани и Християн броят всяко изправяне  на крайници от инвалидната количка на мама. Тя пък влага  цялата си мощ и сила, тъй като е решена да проходи още веднъж и да победи множествената склероза. Преди три месеца Костадинка Канева претърпя транслантация на стволови кафези в Москва, като сумата за лекуването беше събрана от донори.

„ Искам да съм в парка, желая да отида тъй като те вървят на танци, желая да отида на тяхно зрелище - желанието ми е в действителност голямо да проходя “, споделя Костадинка Канев.

Първите крачки на Костадинка след трансплантацията са със специфичен уред в лековит център край Плевен. Роботизираната рехабилитация, която ще продължи  най-малко година, обаче не се поема от Здравната каса. Нужни са към 50 000 лв., които фамилията няма.

" Беше доста необичайно, все едно дете прохожда за първи път. Така се усещах и беше доста прелестно ", споделя Костадинка Канева.

До нея и близнаците ѝ е неразделно майка ѝ, която работи на три места, с цел да им оказва помощ.

„ Благодаря на всичките хора - толкоз хора, които въобще не ги познаваме. От сърце им благодаря - да идем до Тученица, това е последният ни късмет, да може да стане от количката - не желая да върви и да тича - просто с бастунчето. Всички деца в учебно заведение питат „ А за какво Стефи и Хриси единствено с баба си вървят? “, споделя Славка Канева.

Цялото семейство приготвя и мартеници за продажба, с цел да сбъдне фантазията на мама.

Децата оказват помощ на мама.

„ Като я блъскам до нейната стая, до кухнята, на всички места “, споделя Стефани.

Християн добавя, че желаят излязат в парка дружно с мама, да отива до учебно заведение до вратите да ги посреща.

„ Най-вече черпя мощ от децата -  в този момент към този момент след транспарнтацията имам вяра, имам път напред, имам вяра, че ще проходя, нещата ще се случат “, ксподеля Костадинка Канева.

Ако желаете и вие да помогнете на Костадинка и децата ѝ, можете да го извършите посредством дарителската сметка, оповестена на нашия уебсайт.

IBAN: BG63BPBI79244062933201
BIC: BPBIBGSF
ТИТУЛЯР: КОСТАДИНКА КАНЕВА
ОСНОВАНИЕ: ДАРЕНИЕ

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР