Майка на 5-годишно момиче разчита на дарения за операция на

...
Майка на 5-годишно момиче разчита на дарения за операция на
Коментари Харесай

5-годишно момиченце се нуждае от помощ за операция в САЩ

Майка на 5-годишно момиче разчита на дарения за интервенция на детето в Съединените щати. Вече е опитвала да потърси помощ от страната, само че споделя, че след последните промени във Фонда за лекуване на деца няма връзка с институциите.

Макар и да може да обслужи плюшеното си мече, самата Цвети не може да обслужва независимо себе си. Родена е с детска церебрална парализа, поради което не може да върви сама. Не може да тича с другите деца, скоро ми сподели, че желала футбол да играе, желае водни ски да кар. Неща, които най-малко на този стадий няма по какъв начин да направи. Аз съм ѝ краката, аз съм й всичко, споделя майката на Цвети Павлина Байлова.

Семейството би трябвало да събере още към 50 хиляди лв.. Имат и DMS номер.



Но преди да разчита на помощта на хората, майката подала документи във Фонда за лекуване на деца. Изключително добра връзка имахме, до момента в който не минаха към Здравната каса, оттова нататък безмълвие. Обадих се на Националния телефон, свързах се, дадоха ми различен номер, на който аз продъжение на три дни аз не съумях да направя връзка и сме до там, разяснява Павлина.

Промяната в системата е реалност от началото на април. В писмен отговор от Здравната каса изясняват, че още от Фонда изискали спомагателни документи. Майката твърди обаче, че ги е предоставила. по този начин лекуване към момента публично не е отказано. А от пациентска организация настояват, че и след промяната, имат сигнали от родители за проблеми с касата.

А там следва да се преразгледат три отхвърли на към този момент някогашния Фонд за лекуване в Съединените щати. Причината е, че съдът ги е отменил. А майката на Цвети е безапелационна, че ще продължи финансовата борба за интервенцията на детето без помощта на страната. Прогнозите на доктора са, че тя ще може да върви безусловно независимо. Нещото, към която се стремим с татко ѝ откогато ѝ е сложена диагнозата, заключава майката на момиченцето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР