Майка му пък - отчаяна алкохоличка - пропадна окончателно, когато

...
Майка му пък - отчаяна алкохоличка - пропадна окончателно, когато
Коментари Харесай

Той натрупа стотици милиони от спортни залози, но направи съдбовна грешка СНИМКИ

Майка му пък - обезверена алкохоличка - пропадна дефинитивно, когато умря брачният партньор й, и ги изостави с двете му сестри незабавно след неговата гибел. Отгледа ги баба им в къща, в която нямаше даже тръбопровод. Но дамата вярваше мощно в Бог, чистеше домовете на по-заможните в квартала и беше уверена, че внуците й ще се радват на по-радостна орис от нейната и тази на родителите им.

Уилям "Били " Уолтърс несъмнено имаше усет по какъв начин да избяга от мизерията.

Баба му взе 40 $ заем от банката, с цел да купи електрическа косачка и детето стартира да коси дворовете на прилежащите къщи, когато беше на седем. На девет се хвана на още една работа - да разнася вестници. Припечелваше повече от добре за толкоз малко хлапе и помагаше на баба си, само че когато бе на 13, старата жена умря.

Трябваше да се реалокира в Луисвил, където с бутилка в ръка сред живота и гибелта се люшкаше майка му. Там още веднъж запретваше ръкави на две работни места. Сутрин помагаше в пекарна, а следобедите и вечерите - на бензиностанция.

Още преди да приключи междинното учебно заведение, се ожени и стана татко, само че както може и да се допусна, тийнейджърският брак не просъществува дълго.

През 1965-а, когато беше на 19, Уолтърс стартира работа като търговец в автокъща за коли втора употреба. Бизнесът бе в кръвта му, имаше подарък слово и изглеждаше представително. Чудесна композиция, която му оказа помощ за продажбата на над 400 автомобила през 1966-а. Спестените от него комисионни пък възлизаха на 56 хиляди $ - много сериозна за 60-те години сума.

Нататък кариерата му в продажбите продължи да се развива със незабравим триумф и през 1972-ра към този момент работеше за себе си.

Парите се трупаха в банковата му сметка, а Били се радваше на разточителен живот. Можеше да си разреши всичко и не се плашеше да опитва разнообразни неща. Някъде по това време стартира да залага постоянно на спортни събития и надали самият той подозираше, че един ден ще се трансформира в състезателен комарджия номер 1 на Щатите.



Всъщност, Били беше на "ти " с букмейкърите още от годините, в които разнасяше вестници. На девет заложи на Ню Йорк Янкийс в Световните серии против Бруклин Доджърс през 1955-а и загуби седмичната си заплата.

Като авто търговец набутването му продължи. До 22-годишната си възраст беше изгубил над 50 хиляди $.
Веднъж проигра къщата си на "jingles " (игра с мятане на монети), само че спечелилият се смили над него и се схванаха да заплати цената на недвижимия парцел "кеш " през идващите 18 месеца.


Не вървеше и не вървеше...

Но в един миг зарът се обърна.

През 1980-а Били се причисли към компанията Computer Group, която разработваше разнообразни модели, с които анализираше мачове от лигата по американски футбол, както и баскетболни срещи от НБА и колежанските шампионати.



Сега е цялостно с сходни компании, които вършат необикновено задълбочени спортно-технически и статистически разбори в спорта, само че преди 40-ина години Computer Group и Уилям Уолтърс бяха измежду пионерите.

Били стартира да пласира единствено обосновани
залози и направи поредност от тъкмо 30 години, в чиито край бе непроменяемо с позитивен баланс. Много постоянно - на голяма облага.

Най-големият му удар бе на Super Bowl XLIV през 2010-а, когато заложи 3.5 млн. $ на тоталния новобранец Ню Орлийнз Сейнтс против Индианаполис Колтс.

"Светците " не просто победиха, а разрушиха противника с 31:17. Колко завоюва Уолтърс и коя букмейкърска къща "изгоря " тогава - не се разбра. А може и да не е била единствено една. Букитата неведнъж си бяха патили от залозите на Уолтърс и той използваше подставени лица, които да разпределят сумите на разнообразни места, като по този начин самоличността му оставаше скрита.



Никой не знае и какъв брой тъкмо съумя да натрупа Били от бизнес и
хазарт, само че някои медии оттатък Океана настояват, че положението му е от порядъка на 200-250 млн.

Никак не е зле, нали?

Но в миг, в който се готвеше да потъне в лукс до края на дните си, и имаше премного, с цел да остави и на внуците на правнуците си, Уилям Уолтърс направи най-голямата неточност в живота си.

През 2017-а комарджията бе наказан на пет години затвор и санкция в размер на 10 млн. $ за търговия с вътрешна информация.
В какво се състоеше схемата?

70-годишният тогава Били бе приет за отговорен за потреблението на противозаконна информация за акциите на компанията Dean Foods от някогашния й шеф Томас Дейвис.



Журито заседаваше в продължение на два дни, откакто прокурорите изложиха своя случай и доказателства, че Уолтърс е спечелил над 43 млн. с помощта на измами.

Той беше наказан по 10 обвинявания в интрига и машинация и можеше да получи присъда, която би го сложила зад решетките до края на живота му.

Смилиха се.

Правителството разкри, че схемата е траяла шест години, а поради насъбраното положение, Уолтърс беше наименуван "най-опасният състезателен комарджия в Съединени американски щати " в репортаж на CBS през 2011 година



Наскоро юристите на Били желаеха предварителното му освобождение от пандиза поради процесуални нарушавания. Защитата твърдеше, че прокуратурата е изнесла обстоятелства по делото в общественото пространство, които са принудили Дейвис да свидетелства против него и да смекчи присъдата си. Федералният съд в Манхатън обаче отхвърли настояването.

Така датата за освобождението на Уилям Уолтърс остава 14 февруари 2022-ра - няколко месеца преди да навърши 76. И в случай че е рекъл Господ, любовният разказ сред Били и залозите ще продължи. Все отново се пада на Свети Валентин.

Източник: webcafe.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР