Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд доказаха, че са забравили враждата,

...
Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд доказаха, че са забравили враждата,
Коментари Харесай

Майк Тайсън се снима с Холифийлд, забравили са враждата

Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд потвърдиха, че са не запомнили враждата, до момента в който позираха за обща фотография през вчерашния ден - 27 години след скандалния им реванш в тежка категория. Холифийлд изненада всички, като нокаутира Тайсън в 11-ия рунд на първата им борба в Лас Вегас през 1996 година, само че на Железния Майк беше даден късмет за реванш година по-късно на същото място.

След като се разочарова в мача и след многократни конфликти с глава, Тайсън шокиращо ухапа ухото на Холифийлд. Първоначално му бяха отнети две точки, вместо да бъде изхвърлен от рефера Милс Лейн. Въпреки това, когато Тайсън сдъвка ухото на съперника си още веднъж, той неотложно беше дисквалифициран, което докара до грозни подиуми на кръга, защото и двата тима на бойците скочиха на кръга, с цел да се включат.

Двойката в тежка категория - необятно считани за двама от най-хубавите бойци, които в миналото са взели участие в най-сериозната боксовата дивизия - са се срещали през годините, с цел да сключат мир един с различен, и тяхното малко евентуално другарство към момента е мощно.

Тайсън разгласява в Инстаграм фотография на двамата през вчерашния ден, на която седи до Холифийлд, до момента в който двамата се усмихват пред камерата, и добави надпис: „ Изминахме дълъг път от борбата с ухапванията “.

Боксовият лиценз на Тайсън беше лишен от атлетическата комисия на щата Невада и боеца бе санкциониран с 3 милиона $ плюс правосъдни такси след дисквалификацията. Впоследствие той завоюва обжалване за възобновяване на лиценза си, само че изминаха повече от 18 месеца без борба след загубата с дисквалификация.

Двукратният първенец в тежка категория в никакъв случай повече не завоюва купата, преди да разгласи пенсионирането си след загубата с нокаут от ирландеца Кевин Макбрайд през 2005 година Тайсън се върна на кръга през 2020 година за показателен дуел с Рой Джоунс младши, като съдиите оцениха надпреварата от осем рунда като разделно тъждество.

57-годишният някогашен боксьор продължи да се занимава със спорта през последните години, защото работеше с Франсис Нгану преди кръстосания му конфликт с Тайсън Фюри през октомври. Бившият първенец на UFC съвсем провокира голям потрес с Тайсън в ъгъла си, като прати в нокдаун Фюри, преди да загуби със съдийско решение.

Съобщава се, че в този момент Тайсън договаря самичък да се върне на кръга, с цел да се изправи против MMA легендата Фьодор Емеляненко в Саудитска Арабия по-късно тази година. Междувременно Холифийлд е единственият четирикратен първенец в тежка категория в историята и не окачи ръкавиците си, до момента в който не навърши 48 през 2011 година

Той съвсем стана най-възрастният първенец в тежка категория, когато се би с съветския колос Николай Валуев като 46-годишен през 2008 година, само че загуби със съдийско решение.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР