Майчинството е страшно. Появата на бебе е отговорност, под тежестта

...
Майчинството е страшно. Появата на бебе е отговорност, под тежестта
Коментари Харесай

“Сега не е моментът да имаме дете”

Майчинството е ужасно. Появата на бебе е отговорност, под тежестта на която животът към този момент в никакъв случай не е същият. И простата истина е, че който и миг да изберете това да се случи, отговорността ви към вашето дете няма да е по-малка или по-голяма.

Защо тогава митът за “подходящия миг ” има такава тежест?

Защото решението да станеш родител е прекомерно комплицирано. Защото в него се преплитат страхове, които не назоваваме сами пред себе си. Много по-лесно е да се оправдаем с това, че в този момент не му е времето. Първо да се дипломирам/ Да взема по-висока заплата/ Да купим по-голям апартамент/ Да създадем ремонт…

Друга елементарна истина е, че в случай че сте пълнолетна, нямате тежки хронични болести, имате до себе си мъж, с който се обичате, и покрив над главата си, умерено можете да станете родители. 

Да, на главите ви ще се изсипят една камара терзания, ще сте изнервени, изтощени, ще би трябвало да мислите по какъв начин да разпределите парите си по този начин, че да стигат. Но на финала имате всички шансове да се справите. Ако това е, което и двамата същински желаете. Моментът няма да е съвършен, само че ще е задоволително добър. Проблемът в чакането на “идеалния миг ” е, че той в никакъв случай не идва. Идеални неща няма. Знаем го, само че сме заболи глави в пясъка и сме спокойни, че имаме всемогъщ мотив да отлагаме.

Лоши майки ли са дамите, които не престават да обичат секса?

Ако към момента нямате деца и чакате този “вълшебен ” предстоящ миг, бъдете почтени със себе си. Задайте си въпроса от какво бягате в действителност. Какво ви плаши?

Страхувате се, че връзката ви не е задоволително здрава и ще се пропука под тежестта на напълняването, недоспиването, нааканите памперси и омазаната с пюрета кухня?…

Страхувате се, че мъжът ви ще престане да ви желае?

Страхувате се, че бебето ще отреже като гилотина пътя ви към върха в кариерата? Че не сте задоволително добра, с цел да бъдете по едно и също време и майка, и самостоятелна и сполучлива жена?

Страхувате се, че егоизмът ви е прекомерно огромен и че това да поставите бебето преди всичко ще ви направи нещастна?

Страхувате се, че мъжът до вас може би не е този, в който виждате татко за децата си?

Какъвто и да е същинският ви боязън, назовете го пред себе си и по-късно направете нещо по въпроса. Ако не ви доближава зрялост, направете по този начин, че да пораснете. Ако не вярвате на мъжа в живота си, тръгнете си от него. Информирайте се. Четете за майчинството, говорете със свои приятелки, които имат деца и им кажете какво ви изтезава. Разберете на какво сте подготвена в името на това да бъдете майка, както и с кого. Когато един път подредите тези неща в мозъка си, ще започнете да виждате освен пречките, само че и опциите. А те сигурно са някъде там и са напълно действителни!

Подходящите и несъответствуващите, “добрите ” и “лошите ” моменти не “идват ” при нас – сътворяваме ги сами.

20 неща, които всяко дете би трябвало да чува, с цел да бъде щастливо

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР