Майчинството е най-трудното, най-всепоглъщащото и най-невероятното нещо в живота на

...
Майчинството е най-трудното, най-всепоглъщащото и най-невероятното нещо в живота на
Коментари Харесай

Наръчник на ДОБРАТА майка: 6 ГРЕШКИ, които да НЕ допускаш повече

Майчинството е най-трудното, най-всепоглъщащото и най-невероятното нещо в живота на една жена. Преди мъничето да се появи на бял свят, всяка майка има построена визия по тази причина по какъв начин тъкмо ще се грижи за него, какво ще му разрешава да хапва, с какво да си играе и по какъв начин ще го възпита. Не след дълго обаче ежедневните грижи, отговорности и дребното време трансформират този проект в неосъществим дълг, който пък се изражда в възприятие на виновност. Искаме да те успокоим и да ти кажем, че ти си супер жена, която жонглира с невероятна умелост и сръчност всички отговорности на актуалната майка, а грешките, които допускаш са единствено мънички стъпала по пътя на израстването ти. Подготвили сме ти един малко по-различен справочник на положителната майка, който ще ти разреши да видиш и себе си като човек, който има потребност от грижи, внимание и любов.
1. Не се опасявай да признаеш грешките си
Колкото и клиширано да звучи, учим доста повече от грешките си, в сравнение с от на пръв взор " съвършените " дни, в които всичко минава по конец. Ако живееш със съзнанието, че си безгрешна, ще се чувстваш още по-виновна, когато нещо се обърка. А възприятието за виновност ще те накара да се чувстваш непълноценна и това сигурно ще навреди на метода, по който се грижиш за своето дете. Бъди с ясното схващане, че постоянно ще има случаи, в които нещо ще се обърка и не се опасявай да признаеш и анализираш грешката си. Така ще си с чиста съвест, ще гледаш по реалистично на живота и ще научиш своето хлапе, че всеки прави неточности, а значимото е да можеш да се извиниш и да се поучиш от тях.
2. Бъди най-хубавата другарка на своето дете
Разговаряй колкото можеш повече със своето дете, покажи му, че не си от родителите, които непрестанно съдят и осъждат и го предразположи да ти се доверява. Така ще знаеш постоянно какво се случва с него, ще бъдеш забележителна част от живота му и ще можеш да му окажеш помощ по-пълноценно. Не забравяй, че децата копират всичко от своите родители, даже и метода им на другарство.
3. Следвай инстинктите си
Днес се срещаме с един феномен, който единствено преди 15-20 години не съществуваше - изобилието от всякаква информация, освен това постоянно спорна. Един ден ще прочетеш, че нещо е потребно, а на идващия тъкмо противоположното. Една майка може най-добре да реши това, което е положително за нейното дете, по тази причина просто следвай инстинктите си и не забравяй, че това което работи при едно дете, няма наложително да важи и за твоето.
4. Не спирай да се развиваш и се погрижи за себе си
Между грижата за детето, незабавните и неотложни потребности и задания и семейството постоянно не остава време, с цел да се погрижиш за себе си, нали? Всичко обаче е въпрос на положително обмисляне и отдаденост, тъй че наложително си отдели ден или няколко часови диапазона през седмицата, в които да правиш неща за себе си. Прочети книга за себепознание, излез с приятелки, отиди на маникюр и не забравяй да общуваш с доста и разнообразни хора - те ще те държат на гребена на вълната и по този начин ще бъдеш постоянно осведомена и забавна за своето богатство.
5. Не забравяй таткото
С появяването на детето, таткото който до момента е бил центъра на вселената на дамата, внезапно се оказва на назад във времето. Бъди сигурна, че и той има потребност от мъничко внимание, няколко положителни думи и да го изслушаш, когато му е мъчно. Не забравяйте да поддържате пламъчето в връзките си. Отидете на сантиментален уикенд, направи му приятна изненада, излезте на кино. Едно дете е щастливо, когато и родителите му са щастливи. Освен това то ще копира вашето държание в бъдещото семейство, което ще сътвори. Така че - обгърни го от малко с уют и обич.
6. Не е наложително да правиш всичко
Понякога времето просто няма да ти стига, колкото по-рано приемеш този факт, толкоз по-лесно ще ти бъде да организираш всекидневието си. Понякога ще ти се наложи да вземеш нещо готово за ядене от заведението или магазина. Както за теб и брачна половинка ти, по този начин и за детенцето. Не се притеснявай да му подбереш подобаваща пакетирана храна - детските пюрета и храни се управляват прецизно и съставките, които се влагат в тях са най-хубавите вероятни. Това няма да те направи неприятна майка. Важното е да намериш салдото, който те прави щастлива, с цел да бъде щастливо и твоето богатство.

 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР