Майчин дом“ става сертифициран референтен център за Балканите за прилагането

...
Майчин дом“ става сертифициран референтен център за Балканите за прилагането
Коментари Харесай

Нов метод за ранен скрининг на рака на гърдата ще се прилага в Майчин дом

" Майчин дом “ става сертифициран референтен център за Балканите за използването на най-съвременната технология за ранен скрининг на рак на гърдата, оповестяват от болничното заведение.

Модерната технология за проучване на рак на гърдата е полска научна разработка, която се основава на контактна термография с течни кристали или проучване въз основата на температурните промени на тъканта.

Изследването лишава няколко минути, а резултатите се проучват от изкуствен интелект, като разрешават да бъдат откривани и следени формирания в млечната жлеза с размер от едвам 3 мм, оповестяват от болничното заведение.

За задачата трима български лекари от “Майчин дом “ посещават индустриалната база на технологията във Варшава, където разискват напредъка и приложението на метода.

Ръководството на болничното заведение е признато в научния съвет на технологията, а болничното заведение получи документ да проучва и организира съвещания, както и да дава експертни мнения по резултатите от проучванията, направени във всички балкански страни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР