Маями. Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп отмени планираната пресконференция

...
Маями. Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп отмени планираната пресконференция
Коментари Харесай

The Hill: Тръмп отмени пресконференцията си на 6 януари

Маями. Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп анулира плануваната конференция във връзка годишнината от протеста на 6 януари в Капитолия на Съединени американски щати, написа The Hill .

Бившият дъжавен глава възнамеряваше да употребява конференцията в четвъртък в Мар-а-Лаго в Палм Бийч, Флорида, като контра-платформа на планувана молитвена работа в Капитолия за отбелязване на събитията от 6 януари.

В изказване Тръмп упрекна за анулацията изборната комисия на Камарата на представителите, натоварена с следствието на протеста от 6 януари. Той сподели, че вместо това ще засегне доста от тематиките, които е възнамерявал да разиска на конференцията, по време на протест в Аризона, плануван за 15 януари.

„ В светлината на цялостната пристрастност и непочтеност на не Неизбрания Комитет за 6 януари на демократите, двама несполучливи републиканци и медиите за подправени вести, анулирам конференцията на 6 януари в Мар-а-Лаго в четвъртък и вместо това ще обсъдя доста от тези значими тематики на моя протест в събота, 15 януари, в Аризона – ще бъде огромна навалица! “ - съобщи Тръмп.

Очакваше се Тръмп да употребява конференцията в четвъртък, с цел да повтори изказванието си, че президентските избори през 2020 година са му откраднати посредством голяма изборна машинация и да подлага на критика комисията на Камарата на представителите, проверяваща събитията от 6 януари, когато навалица от поддръжници на Тръмп нахлуха в Капитолия на Съединени американски щати като депутати се срещнаха, с цел да удостоверят изборната победа на президента Байдън.

Очакваше се изявленията му да послужат като канал за показване на съпротива на тържествена молитвена работа във Вашингтон, която ще означи най-тежката офанзива против Капитолия на Съединени американски щати от епохи.

Докато Тръмп към момента държи лоялността на Републиканската партия и нейните гласоподаватели, неговата планувана конференция провокира безпокойствие измежду някои републиканци, които се притесняваха, че партията и нейните претенденти могат да бъдат принудени да апелират изборите през 2020 година и да бъдат принудени да поддържат изказванията на някогашния президент за машинация в навечерието на междинните избори през 2022 година

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР