МАЯМИ (АП) – Когато министър-председателят на Хаити Ариел Хенри запълни

...
МАЯМИ (АП) – Когато министър-председателят на Хаити Ариел Хенри запълни
Коментари Харесай

„Те го объркаха“: Подкрепата на Байдън за непопулярния лидер на Хаити вкарва САЩ в по-дълбока политическа дупка

МАЯМИ (АП) – Когато министър-председателят на Хаити Ариел Хенри запълни празнината, оставена от убийството на президента на страната през 2021 година, той направи това против митинга на необятни пластове от популацията, само че с цялостната поддръжка на администрацията на Байдън.

Сега, съвсем три години по-късно, властта на Хенри виси на косъм и Вашингтон е изправена пред още по-лоши избори, до момента в който се бори да предотврати потъването на страната в безредица.

„ Те я объркаха надълбоко “, сподели в изявление Джеймс Фоли, пенсиониран кариерен посланик и някогашен дипломат на Съединени американски щати в Хаити по отношение на поддръжката на администрацията на Байдън за Хенри. „ Те яздиха този кон до гибелта си. Това е плодът на изборите, които направихме. ”

Изпадналият в борба министър-председател напусна Хаити преди 10 дни и от този момент кръстосва света – от Южна Америка до Африка до Ню Йорк и в този момент Пуерто Рико – като всичко това мълчи до момента в който се пробва да контракти завръщане вкъщи, което наподобява все по-малко евентуално.

Вакуумът във вл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР