Мая Манолова обяви старт на кампанията Бойкот на златните яйца“

...
Мая Манолова обяви старт на кампанията Бойкот на златните яйца“
Коментари Харесай

Мая Манолова обяви „бойкот на златните яйца“

Мая Манолова разгласи старт на акцията „ Бойкот на златните яйца “ против цените на яйцата в магазините. Тя разгласява в персоналния си Facebook профил видео, в което назова яйцата в комерсиалните вериги „ яйца Фаберже “ и „ писаното яйце на българската страна “.
 Манолова златни яйца
„ Яйцата са една от главните храни в дребната потребителска кошница, а са поскъпнали с сред 50% и 70% с голяма надценка “, безапелационна е Манолова.

Бойкотът на „ златните “ яйца, проведен от лявото обединяване " ЛЕВИЦАТА! ", ще продължи от понеделник до Великден “. Манолова е безапелационна, че протестът ще докара до поевтиняване на яйцата.
 Манолова златни яйца
Акцията ще продължи в идващите дни в други вериги магазини, където ще се обърне внимание на цените на млечните артикули - " сиренето, кашкавалът и други " златни " артикули ", безапелационна бе Манолова.
 Манолова златни яйца
Припомняме, че преди към седмица стартираха взаимни инспекции на няколко държавни институции, които наблюдават има ли далавера в цените на храните в магазините. Във вторник земеделският министър Явор Гечев съобщи, че съгласно него има и спекулативно повдигане на цените, като най-вече аномалии се следят при млечните артикули.

Във връзка с инспекциите,аграрният министър изясни, че в случай че бъдат открити данни за нарушавания, ще бъде спазен законовият ред за тяхното даване на способените институции, в това число ще бъде сезирана и прокуратурата. „ Търсим изсветляване на процеса по ценообразуване в цялата хранителна верига, с цел да се види кой какви надценки образува и тази информация да е обществена “, съобщи министър Гечев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР