Мая Манолова е сериозна кандидатура за кмет на София. Това

Мая Манолова е сериозна кандидатура за кмет на София. Това ...

Дончева: Манолова е сериозна кандидатура за кмет.


Мая Манолова е сериозна кандидатура за кмет на София. Това каза пред bTV лидерът на "Движение 21" и бивш член на БСП Татяна Дончева.

Вчера шефът на софийската централа на БСП Калоян Паргов коментира, че омбудсманът може да бъде номиран за кандидат-кмет от левицата на предстоящите местни избори през есента. Самата Манолова каза, че още е рано да се говори по темата и че никой все още не е водил разговори с него. Още по тематаОмбудсМая за сестрите: Оказван им е натиск, недопустимо е!11 юни 2019 16:3710Миков с упрек: Промените на Нинова ще разделят БСП11 юни 2019 14:3028Отборът на Овчаров управлявава БСП, партията - авторитарна10 юни 2019 15:5162

Татяна Дончева обаче коментира, че ако Мая Манолова няма сериозна организационна поддръжка, няма да успее да спечели, независимо от високия й рейтинг.

Според нея, не е лошо социалистите да търсят и други кандидатури, които са далеч от политиката.

По думите й, София се нуждае от фигура, която "да вкара ред в Столична община и да разкове този бардак на политически и бизнес интереси".

Относно скандалите в бившата й партия - БСП, Дончева беше категорична, че е нужно успокоение.

"Нужно е успокоение в БСП и то не може да дойде при запазване на статуквото. То само ще ожесточи нещата", изтъкна тя.

Според Дончева, БСП трябва да е готова да плати и цената за ерата "Станишев".

"Тази цена е много тежка. Членовете на партията, които са спомогнали да се задържи статуквото "Станишев" с неговите последици, трябва да я платят. Преодоляването не може да стане като започнат да го унижават", допълни Татяна Дончева.
По публикацията работи: Йордан Бързаков

Източник: dnes.bg