Мавзолеят на Пеле отвори врати за всички фенове на футбола

...
Мавзолеят на Пеле отвори врати за всички фенове на футбола
Коментари Харесай

ВИДЕО и СНИМКИ: В гробницата на великия Пеле

Мавзолеят на Пеле отвори порти за всички почитатели на футбола в Бразилия. Това се случи в понеделник, предадоха локалните медии.

Вторият етаж на отвесното гробище в Сантос, край Сао Пауло, към този момент е отделено за Краля на футбола. Там се намира и златният ковчег, в който той е заровен. На входа на помещението има две златни скулптури на именития футболист, подът е затрупан с изкуствена трева, а стените са покрити с изображения на почитатели, което основава чувството, че си на стадиона. То се укрепва в допълнение и от окуражителни звукови резултати, които основават чувството, че самият Пеле играе.

" Този пантеон бе основан с доста обич от хората, които най-добре познаваха Пеле и които живееха с него. Това е есенцията на това, което беше той ", сподели синът на футболиста Едсон Шолби до Нашименто.

Пеле умря на 82-годишна възраст в края на предходната година и бе заровен в гробището в Сантос на 3 януари. Като футболист той изведе Бразилия до три международни трофеи - през 1958, 1962 и 1970 година. //БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР