Маверик Винялес със своята Yamaha бе най-бързият пилот и във

...
Маверик Винялес със своята Yamaha бе най-бързият пилот и във
Коментари Харесай

Винялес отново най-бърз на Филип Айлънд, инцидент между Маркес и Лоренсо

Маверик Винялес със своята Yamaha бе най-бързият водач и във втората свободна подготовка от спортния уикенд на MotoGP в Австралия. В самия завършек на сесията пък първенецът за 2019-а Марк Маркес удари съотборника си Хорхе Лоренсо. В сесията присъединяване не взе откритието на сезона Фабио Куартараро поради медикаментите, които трябваше да одобри след случая си в първата подготовка рано сутринта.

Винялес зае първото място още при започване на сесията на " Филип Айлънд ", а в края й приключи на него с половин секунда преднина по отношение на втория – Андреа Довициозо с Ducati. Трети се подреди Кал Кръчлоу със сателитна Honda пред Данило Петручи и Джак Милър с Ducati.

Маркес се подреди шести като в последната си обиколка се опита да изпревари своя съотборник Хорхе Лоренсо на 11-ия завой. Резултатът обаче бе контакт посред им, от който изхвърча част от единия мотор.

Зад Маркес остана ветеранът Валентино Роси, следван от гения на Suzuki Алекс Ринс. Топ 10 допълниха Франко Морбидели с Yamaha и Алейш Еспергаро с Aprilia. Йоан Зарко бе с 15-о време с Honda, на 1.6 сек зад Винялес, само че с две десети задатък пред Лоренсо.

Инцидент в сесията претърпя Пол Еспергаро с КТМ.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР