Матиас Курьор е един от големите любимци на феновете на

...
Матиас Курьор е един от големите любимци на феновете на
Коментари Харесай

Матиас Курьор: Това е най-силният Левски, срещу който съм играл

Матиас Курьор е един от огромните любимци на почитателите на Черно море. Националът на Мартиника кара трети интервал с екипа на „ моряците”, а в петък ще се изправи против обичаната си жертва у нас – Левски. 34-годишният нападател призна в особено изявление за Gong.bg, че това е най-силният тим на „ сините”, против който до момента се е изправял. Той приказва и за възможностите на варненци за класиране в евротурнирите.

Успя ли към този момент да влезеш във върхова форма, откакто пропусна част от подготовката на Черно море?
- Все още не. Трудно е на моята възраст, когато не си направил пълноценна подготовка. Бях болен и от ковид, а в този момент и Рамадан. Трудно е да бъда в топ форма, само че върша всичко допустимо да усъвършенствам физическото си положение.

Черно море е в серия от 4 мача без победа. На какво го отдаваш?
- Определено против Славия и Ботев Пловдив заслужавахме по-добър резултат. Понякога обаче нямаме опрощение за провалите. Сезонът обаче към момента не е приключил. Имаме 3 мача и се борим за Европа. В добра позиция сме и няма да се предадем.

Предстои доста значим мач против Левски. Какви са упованията ти?
- Единствено и единствено за победа. Трябва да победим, с цел да продължим да мечтаем за Европа. Ще бъде страховит мач и би трябвало да зарадваме нашите почитатели.

Вече изигра един мач против Левски през този сезон. Загубихте с 0:2. Какви са усещанията ти от Левски?
- В България съм от 5 години и това е най-хубавият Левски, против който съм се изправял. Говоря си с Билал Бари, който е мой добър другар, и той ми споделя, че треньорът им е извънреден.

Защо в предния мач сред двата тима имаше толкоз нерви и грубости?
- Не обичам да приказвам за съдиите, само че в този мач реферът умъртви играта. Може би и публиката го уплаши. Честно казано, след всички тези жълти картони е мъчно да се играе обикновено. Мисля, че съвсем всички в тима имаха картони. Въпреки това Левски беше по-добрият тим тогава. Заслужено победиха.

Черно море прави доста мощен сезон. Постижима цел ли е класиране за Лига на конференциите?
- Целият тим желае да играем в Европа. Ние постигнахме най-важното – да сме в Топ 6. Сега нашата цел е Европа. За нашите почитатели ще е ужасно да играем мачове от евртурнирите и да представяме България. Смятам, че е изцяло постижимо класирането ни за там.

Мачовете против Левски като че ли имат специфичен заряд за теб. Защо?
- Всеки мач против Левски е огромен, специфичен. Често светя и отбелязвам в тези мачове. Надявам се и в петък да е по този начин.

Направи сериозна кариера. Колко време още мислиш да си на терена?
- Трудно е да кажа към този миг. Чувствам се доста добре и не мисля за това. Когато към този момент не мога да оказвам помощ на тима ще спра. Не желая да преча и да съм в тежест.

Черно море ли е тимът, в който искаш да прекратиш кариерата си?
- Да! Определено е Черно море. Неведнъж съм казвал, че този клуб е специфичен за мен. Също по този начин се надявам да продължава да бъда част от него под някаква форма и след края на футболната си кариера.

Мислил ли си какво ще правиш, откакто слезеш от огромната сцена?
- Имам бизнес във Франция, който развъртвам. Ако обаче остана в огромния свят на футбола, желая да стартира в Черно море. Ще забележим по какъв начин ще се развият нещата…
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР