Матео Салвини дълго време се гордееше с връзките си с

...
Матео Салвини дълго време се гордееше с връзките си с
Коментари Харесай

Салвини - прислужникът на Путин

Матео Салвини дълго време се гордееше с връзките си с Кремъл. Но в този момент тази непосредственост с Москва може да му коства скъпо. Това написа в своя публикация швейцарското издание Тages-Anzeiger.
Засега не е ясно, свързани ли са заплашващите го неприятности с неговата политическа доверчивост или с хипотетичната незаконна финансова лакомия в интерес на партията му. Но и двете трактовки го дисквалифицират, написа журналистът Оливър Майлер. 
Италианското правораздаване проверява съмнението, че посланиците на Салвини са замислили нефтена договорка с съветски сътрудници , с помощта на която в касата на " Северната лиг " е трябвало да постъпят 65 млн. $. 
Дяснонационалистичната европейска държавна партия, която всеки ден проповядва суверенитет и разобличаваща Брюксел продава себе си на Кремъл, като по този метод продава и страната си. Това може да смъкна самия Салвини, за който до скоро се смяташе, че нищо не може да му навреди. 
Връзката Рим-Москва не е откритие на Салвини. Руският " цар " добре се разбираше със Силвио Берлускони. Двамата се срещаха, като равни, спомня си някогашният дипломат на Италия в Москва Серджо Романо и някогашен представител на страната в НАТО.
Салвини е момче за поръчки за Путин, счита Романо. Фен, който ще направи всичко за едно селфи със звездата. Техните връзки са изцяло асиметрични. За Путин Салвини е просто един от многото принадлежности, които употребява, с цел да навреди на Европейския съюз. Може да се каже, че Салвини е лакей на Путин.
В Италия в този момент се питат за какво аудио записът е оповестен едвам в този момент. Предположенията са доста. Едно от тях е, че евентуално Москва се е обидила от това, че Салвини се прекланя във Вашингтон пред Тръмп - различен негов идол.
Каквото и да е  - външнополитическите дилетанти на Рим са авантюристи на международната сцена. А най-големият риск е за Италия.
Вижте повече детайлности за скандалния аудио запис в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР