Мастеркард заяви късно вчера, че е блокирала множество финансови институции

...
Мастеркард заяви късно вчера, че е блокирала множество финансови институции
Коментари Харесай

Мастеркард и Виза блокират финансови институции заради санкциите

" Мастеркард " съобщи късно през вчерашния ден, че е блокирала голям брой финансови институции от платежната си мрежа вследствие на глобите, наложени на Русия поради нахлуването на Москва в Украйна, оповестяват Ройтерс и Военновъздушни сили.

" Мастеркард " ще продължи да работи с финансовите регулаторни органи през идващите дни, се споделя още в изказване на компанията. Тя също по този начин даде обещание да способства с 2 милиона $ за филантропична помощ за бедстващите украинци.

Друга водеща компания за картови разплащания - " Виза ", също показва, че подхваща дейности, с цел да се подсигурява спазването на глобите и също по този начин ще съблюдава всички спомагателни наказания, които могат да бъдат приложени.

Новината идва, откакто Украйна прикани " Мастеркард " и " Виза " да блокират транзакции на съветски банки, с цел да окаже спомагателен напън върху съветския режим за дейностите му в Украйна.

Съединени американски щати и техните съдружници на 26 февруари обявиха, че ще подхващат дейности против централната банка на Русия и ще забранят на някои от банките на страната достъп до интернационалната система за заплащания SWIFT, което към този момент стартира да де реализира.

ТЕМА преди 12 минути 125 преди 16 минути 350 преди 48 минути 247
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР