Мастърсът в Рим започна още в неделя, но един турнир

...
Мастърсът в Рим започна още в неделя, но един турнир
Коментари Харесай

Започват мачовете на истината в Рим

Мастърсът в Рим стартира още в неделя, само че един шампионат като че ли не е стартирал в действителност, до момента в който не забележим в деяние най-големите на корта. А точно това ще се случи в сряда, когато "Форо Италико " ще одобри първите дуели на "свещеното трио " - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.

Италианските почитатели нямат самообладание още веднъж да видят Маестрото, който не е взел участие във "вечния град " от 2016 година насам. Всъщност предварителният проект за завръщането на швейцареца на клей включваше единствено присъединяване в Мадрид и на Ролан Гарос. Успешният старт в Испания и достигнатият четвъртфинал очевидно е трансформирал проектите му, което е прелестна вест и за тези, които ще гледаме шампионата по телевизионните екрани.

Първият дуел на Федерер, който е против португалеца Жоао Соуса, е в сряда от 12 часа българско време и открива програмата на корт "Чентрале ".

А на него мъжката стратегия е напряко мечтана. Защото вторият дуел е на сегашния първенец Рафа Надал, който започва против французина Жереми Шарди. Началото на сезона на клей за Матадора несъмнено не е това, което чакахме като за първи път на процедура през цялото време на кариерата му доникъде на май той към момента няма купа. В Монте Карло, Барселона и Мадрид Надал непроменяемо отпадаше на полуфинал.

В същото време през предходната седмица Джокович победи Стефанос Циципас на финала в Мадрид и по този метод изравни Надал на върха във връзка с Мастърс трофеи - 33. Така в Рим двамата си дават директна борба за едноличното водачество.

Сърбинът е четирикратен първенец в Рим, а в този момент започва против канадския гений Денис Шаповалов. Мачът ще е във вечерната сесия, не преди 20:30 часа.

Иначе огромната вест от вчерашния ден бе отпадането на миналогодишния финалист Александър Зверев, който продължава да има доста тежък сезон.

На противоположния полюс пък е първенецът от Барселона Доминик Тийм, който и в Рим е измежду огромните любимци. Той стартира в сряда с мач против Фернандо Вердаско.

А може би най-интересният конфликт за деня е този сред седмият в схемата Хуан Мартин дел Потро и Давид Гофен. Кулата от Тандил за поредна година има проблеми с контузия и шампионатът в Рим на процедура е едвам третият му за сезона. Гофен пък стартира да намира себе си, което потвърди с успеха си над Стан Вавринка.

Иначе в случай че погледнем малко по-напред в жребия, то може да чакаме извънредно четвъртфинали. Защото там може да забележим мачове като Надал - Тийм, Федерер - Циципас и Джокович - Дел Потро.

Но изненадите дебнат от всеки ъгъл, тъй че не пропускайте нито една минута от шампионата в Рим, който се излъчва всеки ден по Max Sport 1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР