Масово внедряване на фотоволтаични инсталации на покривите ще предложи да

...
Масово внедряване на фотоволтаични инсталации на покривите ще предложи да
Коментари Харесай

Масово поставяне на слънчеви панели по покривите предлага Сандов

Масово внедряване на фотоволтаични съоръжения на покривите ще предложи да влезе в стратегия Околна среда вицепремиерът и екоминистър Борислав Сандов в Брюксел. " Трябва да защитим част от заложените ограничения или да ги настроим с леки промени към това, което се чака ", сподели той във връзка рецензиите от страна на Европейска комисия по плануваното в програмата. Сандов разясни, че са планувани над 800 млн. за ограничения за въздуха, само че съгласно Европейска комисия, огромна част от тях - общо 660 млн., не са възможни и по тази причина той отива в Брюксел да отбрани заложените ограничения за замяна на отоплителните уреди и за електрическите автомобили.

" Ще опитаме да защитим мярката за отоплителни уреди като бъде разширена и обхване и възобновимите енергийни източници. Ако одобрят това направление, ще предложим всеобщо внедряване на фотоволтаични съоръжения на покривите, дружно с замяна на отоплителния апарат, където е належащо ", сподели вицепремиерът и министър на околната среда и водите.

Идеята е, разясни той - с изключение на да сменим една печка на твърдо гориво с климатик или различен апарат на електричество, подмяната да е дружно с слагане на безоблачен панел, който да може да зарежда този апарат. За задачата предстоят разяснения с институциите в енергийния бранш, защото сега присъединението към мрежата е процедурно съвсем невероятно, удостовери Сандов. " Има хора, на които им лишава няколко години с цел да причислят панел на покрива към електропреносната мрежа, поради отнасяне като присъединение, надали не, на атомна централа към електропреносната мрежа ", уточни той.
 {{ otherArticle[0].article.title }}
България няма подготвеност за Зелената договорка, безапелационен е прочие..

Според вицепремиера и екоминистър, наложително е да бъде забързан този развой и да имаме по-силно децентрализирана мрежа, като семействата с изключение на потребители на ток, да стават и производители на електрическа енергия. " Това би било добре и за енергийната сигурност, тъй като това са наши запаси, които са въглеродно неутрални и дават опцията да отстраняваме уредите, с които замърсяваме въздуха ", разяснява той при откриването на пленер, отдаден на енергийните проблеми и климатичните провокации.

Във ВЕИ- бранша се случват две неща - огромни планове за фотоволтаични централи и централи за вятърна сила в морето, означи Сандов и изрази неразбиране по какъв начин по този начин имаме море, а нищо не сме създали по въпроса. Той заяви, че ще бъде стартират план за основаване на процедура и че чака в идващите месеци полемика, с цел да бъде оползотворен и този капацитет, който имаме.

В пленера, проведен от Министерство на околната среда и водите и мрежата BlueLink.net се включиха водещи специалисти от държавни институции, бизнеса и неправителствения бранш в търсене на подобаващи решения за.
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Властите в Калифорния взеха решение всички нови къщи,които се строят, наложително да бъдат оборудва...

Колкото по-бърз е преходът, толкоз по-скъпо ще ни излезе, предизвести Калоян Стайков, основен икономист на Институт за енергиен мениджмънт. Той означи, че с цел да се започва процеса има потребност от дотации и че с изключение на фотоволтаични и вятърни централи има и други други възможности. Енергийният преход от изкопаеми горива към възобновима сила ще се случи по-бързо и по-ефективно поради присъединяване на жителите, уточни Балин Балинов от Грийнпийс България.

Цената на слънчевата и вятърна сила стремглаво пада, бе изтъкнато още в полемиката и възобновимата сила бе посочена като " най-хубавото решение, с което разполагаме в битката с климатичните промени ".
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР